Második alkalommal szervezte meg Szentgyörgyi Alajos, a Kiskőrösi Kutyaiskola vezetője a Kiskőrös Kupát. A bírói feladatokat Kollárik Péter látta el. Mindegyik „növendéket” a gazdája vezette fel a versenyen, melyet többhetes szorgos felkészülés előzött meg. A megnyitó ünnepélyes perceiben Ali köszöntötte a megjelenteket, majd a bíró ismertette a szabályokat.

-Hirdetés-

Szentgyörgyi Alajos:
– A Kiskőrös kupa lényege, hogy a Kiskőrösi Kutyaiskolába járó tanulók számára rendezünk egy háziversenyt, amelyre meghívunk egy magyarországi munkakutyasportban elismert bírót, aki szakmai szemszögből bírálja a benevezett kutyák teljesítményét. A verseny célja továbbá, hogy kutyásaink és kutyáik szokják a versenyhelyzetet és amennyiben egy idegen pályán kell majd helytállniuk, a vizsgaszituációban kellő pályarutinnal rendelkezzenek. Így kezelni tudják a versenyekkel járó stresszt, szokják a körülményeket. Egy ilyen háziverseny alkalmával a hibákra is fény derül, amiket egy idegenbeli versenyig korrigálni lehet. A Kiskőrösi Kutyaiskola mintegy 50 tagja közül 19-en indultak kezdő, haladó, illetve már vizsgázott szinten. Mindössze két kutya felelt meg közepes szinten, négy kutya kapott kitűnő minősítést, a többiek jól megfeleltek. Azonban nem a minősítés eredményén van a hangsúly, hanem azon, hogy ezt a versenyt jó, baráti, családias hangulatban, egymást segítve tudtuk ismét megtartani. A versenyzők felkészültségét mutatja, hogy igen szoros volt a verseny a dobogósok között. Kollárik Péternek ezúton is köszönjük az igazságos bírálatot. Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, akik nem indultak a versenyen, a lebonyolításban segédkeztek. Példaértékű az összetartás a kutyaiskolások között.

EREDMÉNYEK

Kezdők:
1. Szamekné Csermák Ramóna és Charly
2. Pohankovics Bence és Archibald
3. Juhászné Pecznyik Mária és Milos

B-J: Juhászné Pecznyik Mária és Milos, Szamekné Csermák Ramóna és Charly, Pohankovics Bence és Archibald (Fotó: Rubos Zoltán) 

Haladók:
1. Trsztyinszki Lili és Pajti
2. Kovács Márti és Roni
3. Szamekné Csermák Ramóna és Bruce

B-J: Szamekné Csermák Ramóna és Bruce, Trsztyinszki Lili és Pajti, Kovács Márti és Roni (Fotó: Rubos Zoltán)

IGBGH I. szint:
1. Székesné Szkenderovits Erzsébet és Chili
2. Szabadi Enikő és Bomber
3. Bódogh Csaba és Borisz

B-J: Bódogh Csaba és Borisz, Szentgyörgyi Alajos, Székesné Szkenderovits Erzsébet és Chili, Kollárik Péter, Szabadi Enikő és Bomber (Fotó: Rubos Zoltán)

Legfiatalabb versenyző: Fölföldi Tomi (8 éves) – Macival 

Fölföldi Tomi volt a legfiatalabb versenyző (Fotó: Rubos Zoltán)

A programot támogatta: Domonyi László, Kiskőrös Város polgármestere, Utasi Zoltán – Piret-Mix, Tolnagró Kft., Purina, Happy Dog, Versele-Laga, Banner Hungary Kft., Disztl Bioborászat, Vass-Bor Kft., Thermál étterem, Flatazor, valamint Rubos Zoltán. 

 

Szöveg: Boda Zsuzsa – Kiskőrösi hírek 
Képek: Rubos Zoltán 

MEGOSZTÁS