A lakossági kommunális hulladékszállítással kapcsolatban történt változásokról és új lehetőségekről tájékoztatott a november 24-i Képviselő-testületi ülésen Kárász András alpolgármester.

 

-Hirdetés-

Mindent a vegyesről:

Erről a szemétfajtáról rögtön elmondható, hogy a hulladékudvar területén semmilyen formában nem helyezhető el, mivel jogszabály tiltja. Kárász András, Soltvadkert Város alpolgármestere kifejtette, hogy a jövő héttől (november 29-i héttől) újfajta lehetősége nyílik azoknak, akiknek több a vegyes hulladékuk, mint amennyi a fekete gyűjtőedényükbe belefér. A Vadkert Komszolg Kft-nél lehetőség nyílik zsákot vásárolni, amelynek az ára bruttó 367 forint lesz. Az alpolgármester elmondta, hogy remélhetőleg kevés ilyen zsák fog elkelni, mivel az a cél, hogy minél több szemét kerüljön akár a szelektívbe, akár a zöldhulladékok közé.

…és a zöldhulladékokról:

E hulladékfajtával kapcsolatban Kárász András arról tájékoztatott, hogy ezeket a szolgáltató továbbra is havonta 1 alkalommal szállítja el. A kihelyezésére biztosítanak egy zöld zsákot, amelyet szintén a Komszolg épületében vehető át. A zsák (havi 4) mindenki számára elérhető, aki érvényes szerződéssel rendelkezik. Az alpolgármester elmondta, hogy a szolgáltató munkatársai minden egyes alkalommal pótolni fogják a kihelyezett zsákokat. Akinek nem elegendő a 4 gyűjtőeszköz, annak lehetősége lesz kék zsákot vásárolni bruttó 367 forintért.

(A legközelebbi zöldjárat a december 13-i héten lesz, illetve 2022 januárjában a 10-vel kezdődő héten fogják elszállítani.)

A szelektív hulladékokról:

A szelektív hulladékokkal kapcsolatban elhangzott, hogy továbbra is a sárga kukából történik az elszállításuk. Azonban átlátszó zacskóba téve, a sárga szemétgyűjtő edény mellé elhelyezve a hulladékszállító azt is el fogja vinni.

Az alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat munkatársai pontosan tudják, hogy a szolgáltató telefonszámai nehezen elérhetőek, ezért aki többszöri alkalommal sem éri el, az forduljon a hivatal felé.

A hulladékudvar nyitvatartása az alábbiak szerint alakul: keddi és a szerdai napokon 7 órától 16 óráig között, továbbá meghatározott szombatokon is elérhető, így idén még november 27-én és december 18-án kereshetjük fel.

A környezetünk megóvása mindenki érdeke, és a szelektív hulladékgyűjtés a jövőnk záloga lehet, hiszen minél több hulladékot tudunk újrahasznosítani, annál kevésbé terheljük környezetünket, tette hozzá Kárász András alpolgármester.

Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS