Soltvadkert Város Önkormányzata még októberében hirdette meg a helyi fiataloknak szóló  Bursa Hungarica pályázatot, amelynek határideje november 5-e volt. Az eredményekről Dr. Pozsgai Boglárka önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális, Sport-és Egészségügyi Bizottság elnöke tájékoztatott.

Az önkormányzati képviselő a november 24-i testületi ülésen elmondta, hogy összesen 30 pályázat érkezett be, melyből 14 újnak minősül. Ez azt jelenti, hogy vannak hallgatók, akik már az előző év(ek)ben is pályáztak és vannak olyanok is, akik újként pályáztak.

Dr. Pozsgai Boglárka elmondta, hogy a rendelkezésre álló keretösszeget is megemelték.
-Hirdetés-

Dr. Pozsgai Boglárka kifejtette, hogy először 1.920.000 forintban határozták meg azt a keretösszeget, azonban az új pályázók száma végett megemelték 2.480.000 forintra. Minden beadványt elbírált a kulturális bizottság, és minden diák támogatásban fog részesültni. A bizottság elnöke egyben hozzátette, hogy a támogatási összegek 5000 és 12000 forint között változnak.

Nagyon népszerű ez a támogatás, és nagyon köszönjük, hogy ennyien jelentkeztek

– tette hozzá a képviselő.

Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere örömét fejezte ki, hogy 30 soltvadkerti felsőoktatási hallgatót, illetve utolsó éves középiskolás diákot tud támogatni az önkormányzat.

Galántai Norbert – aki szintén a kulturális bizottság tagja – elmondta, hogy fontosnak tartják, hogy ilyen formában is támogassák a helyi fiatalokat. Hozzátette: a pozitív elbírálások mértéke köszönhető annak is, hogy a város jó gazdasági helyzetben van.

Elhangzott, hogy a támogatási döntésről a pályázókat legkésőbb a következő hétvégéig fogják értesíteni.

Kiemelt kép illusztráció (vira archív)

MEGOSZTÁS