Font Sándor térségünk országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében számolt be Magyarország Kormányának döntéseiről 2021. december 2-án, Kiskőrösön.

-Hirdetés-

A 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett újabb jó hír az időseknek: a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban, számolt be Font Sándor. A honatya elmondta, hogy még tavaly áprilisban döntött úgy a Fidesz-KDNP kormányzat, hogy a járvány miatti családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretné: így visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat.

A képviselő tájékoztatott arról is, hogy januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. Kifejtette: e döntéssel a magyar minimálbér magasabb lesz a 2002 és 2010 közötti kormányok által fizetett átlagbérnél.

A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t. A családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A kormány – ellentétben a baloldallal – a családok támogatásában hisz, és nem akarnak újabb terheket tenni a vállukra, mint ahogyan a 2009-es gazdasági világválságkor tették az előző kormányok, fejtette ki Font Sándor.

A gyermekes családok, és nyugdíjasok mellett a fiataloknak szóló célzott segítségről is szólt: a kormány döntése értelmében januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük.

El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni

– idézte fel a képviselő Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök fiataloknak szóló gondolatát. Ezzel szemben a kormány a gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a fiatalokat is célzottan segíti. Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. Font Sándor aláhúzta: a fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé.

Elhangzott, hogy a felsorolt intézkedések jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra. Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat, zárta gondolatait Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője. 

MEGOSZTÁS
Írta: vira