Mindezt Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője jelentette be a december 1-i soltvadkerti közmeghallgatáson.

-Hirdetés-

A gyorsvasút építésének következtében úgy látják: a készülő vonal mellett hamarosan új befektetői igények fognak jelentkezni a jövőben, ezért jó pozícióban helyezkedik el a város. „Ennek elébe kell menni, ezért a mintegy 50 hektáros ipari park koncepciójának az elkészítését megtettük” – tájékoztatott Font Sándor országgyűlési képviselő.

Font Sándor: „a mintegy 50 hektáros ipari park koncepciójának az elkészítését megtettük”

A tervekről már november 30-án az Innovációs és Technológiai Minisztériumban György László államtitkárral tárgyalt a honatya, és a jövő héten már a minisztérium vezetésének asztalán lesz az előterjesztés. (Itt fog eldőlni, hogy a kormány elé terjesztik-e az ipari park beruházását.)

Amennyiben támogatásra ítélik, úgy egy őrzött, bekerített és minden infrastruktúrával (víz, gáz, villany) ellátott 50 hektáros ipari parkot fognak létrehozni, ahová külön út is fog vezetni a jövőben.  

Font Sándor a várost érintő beruházásokkal kapcsolatban kifejtette: a gyorsvasút, az elkerülő út és az ipari park ma még nem látható mértékben fogja Soltvadkert gazdasági és lakossági életét befolyásolni.  

(A kiemelt kép illusztráció.)
MEGOSZTÁS