A második a remény gyertyája, amely a zsidó népet jelképezi, akik évezredeken keresztül várták a Messiást. A Kiskőrös főterén látható adventi koszorú második gyertyája is ég, melyet a December 5-én vasárnap, délután fél 5-kor kezdődő adventi alkalom keretein belül gyújtott meg Szedmák Tamás alpolgármester, Csóka Efraim és Győri Gábor lelkészek. Az alkalmat Lászlóné Gyuris Réka nyitotta meg.

Csóka Efraim, Szedmák Tamás és Győri Gábor

Először Szedmák Tamás mondott ünnepi beszédet, melyben többek között kiemelte annak fontosságát, hogy szeressünk egymást addig, amíg itt vagyunk együtt.
Őt követte Győri Gábor, a Kiskőrösi Baptista Gyülekezet lelkésze. Beszédében kitért az örök életre és a megváltásra. Jézus visszajöveteléről is beszélt, és annak az időszaknak a fontosságáról, amíg az Őt várjuk. Hangsúlyozta, hogy a véget nem érőnek tűnő várakozás nem hiábavaló, reménnyel teli időszak legyen ez életünkben.

Győri Gábor
-Hirdetés-

Végül Csóka Efraim, a Magyarországi Pünkösdi Egyház lelkésze osztotta meg ünnepi gondolatait az egybegyűltekkel. Beszélt arról, hogy mit jelent igazi győztesnek lenni, és arról is, hogy a várakozás időszaka alatt Isten formál minket. Majd imádságra hívta a jelenlévőket.

A gyertya meggyújtását követően a város lakói közelről is megtekinthették az adventi koszorút, és szeretetvendégségben volt részük a Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából, akik a koszorú mellett felállított, kidíszített faházban finomságokkal várták az érdeklődőket.
Kapcsolódó cikk
Ég az első adventi gyertya
Ég az első adventi gyertya
A szakadó eső nem volt akadálya annak, hogy nagyon sokan eljöjjenek az első adventi gyertya meggyújtására, melynek a Petőfi Sándor...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS