Több, mint 90 mikuláscsomagot fognak kiosztani a Vöröskereszt munkatársai december 6-án hétfőn, a kiskőrösi és környékbeli óvodák rászoruló gyermekeinek.

Az összegyűlt édesség adományokból állították össze a mikulás csomagokat

A csomagok a Szeretet csoki akció elnevezésű kezdeményezésnek köszönhetően gyűltek össze, melyet egy budapesti, három gyermekes anyuka indított útjára még 2020-ban az interneten. Egy akasztói kétgyermekes édesanya, Madácsi Anita már tavaly is csatlakozott a kezdeményezéshez, amikor két gyűjtőponton összesen 30 kg csokoládét gyűjtöttek össze.
Idén szintén útjára indították az akciót, melynek köszönhetően az akasztói, kiskőrösi, csengődi és páhi gyűjtőpontokon, összesen nyolc helyre annyi adomány érkezett, hogy 91 darab mikuláscsomagot tudtak összeállítani Madácsi Anitáék, ami 91 boldog mosolyt jelent számukra.

-Hirdetés-

Én úgy gondolom, hogy amikor vásárol az ember, és beletesz a kosarába egy 30 vagy 100 forintos csokit, hogy azt elajándékozza, az manapság nem megterhelő a többségnek. De egy kisgyereknek, akinek a szülei ezt nem tehetik meg, annak óriási ajándék. Vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben élő családok, és annak kell örülni, amíg megtehetjük azt, hogy adunk másoknak, tudunk segíteni nekik – tette hozzá Madácsi Anita.

Az akasztói szervező kiemelte – hálás köszönettel tartozom a gyűjtőpontoknak, amiért megengedték, hogy kihelyezzük a gyűjtőtobozokat, és mindenkinek, aki ebben részt vett. Köszönöm azoknak, akik hozzájárultak egy tábla csokival, egy szaloncukorral, vagy egy nyalókával. Hiszen nem a mennyiség, vagy az érték számított hanem az, hogy gondolt a gyerekekre, és örömet szeretett volna nekik szerezni.

A mikulás csomagok szétosztásában a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Területi Szervezete segített
Anita felkereste a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Területi Szervezetét, hogy segítségükkel azok a gyerekek kapják meg a csomagokat, akik tényleg rászorulnak, mélyszegénységben élnek. A területi vezető felvette a kapcsolatot a gyermekvédelemmel megbízott óvónőkkel az említett településeken, akik ebben segítségükre voltak.

Sutus Etelka, a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Területi Szervezet vezetője elmondta, hogy ezeket a csomagokat a szerény körülmények között élő szülők fogják hazavinni december 6-án az óvodából, amikor délután mennek a gyerekekért, hogy ők is tudjanak mit tenni a kis csizmákba otthon.
Sutus Etelka megköszönte Madácsi Anitáéknak az önzetlen és önkéntes munkát, amit ezzel a gyűjtéssel végeztek, hiszen nem kis feladat egy ilyet megszervezni, és koordinálni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS