December 7-én délelőtt állították fel Kiskőrös város karácsonyfáját a főtéren, immáron hatodik alkalommal. A több mint 10 méter magas, 30 éves ezüstfenyőt Csővári Jánosné Veronika ajánlotta fel. A termetes fenyőfa kivágása és szállítása nem kis feladat volt, a szakemberek közel két órát dolgoztak azon, hogy a város főterére megérkezzen a fa.

-Hirdetés-

Csővári Jánosék több mint 10 méteres fenyőfája már 30 éve nevelkedett a kertjükben, mostanra azonban kinőtte helyét. Mint azt a feleség, Veronika, a Kőrösszolg Nonprofit Kft. dolgozója elmondta, nagyon örülnek, hogy az ő ezüstfenyőjük fogja díszíteni a főteret, mint a város karácsonyfája. Ezért vártak a kivágatásával és ajánlották fel a városnak.

Csővári Jánosné Veronika nagyon örül annak, hogy ezüstfenyőjük Kiskőrös főterére került (Fotó: Boda Zsuzsa) 

A fát ma reggel vágták ki a Kőröskom Kft. és az önkormányzat munkatársai. A fenyőt egy daru segítségével emelték fel, majd egy pótkocsira helyezték, így szállították a város főterére. A fenyő költöztetése nem kis logisztikát kívánt: a daruzás, a rakományrögzítés nehéz feladat volt. A munkálatokban Maglódi József, a  MAGESZ-TRANS Kft. tulajdonosa is segített.

A karácsonyfa projektet a Városüzemeltetési Osztály és a Kőröskom Kft. koordinálta, a  munkálatokban közel 10 munkatársuk segített, míg a darut a MAGESZ-TRANS Kft. biztosította.

A fenyőt a mai nap folyamán fel is díszítették egy kiskőrösi vállalkozó, Hazafi Károly és csapata segítségével. A “karácsonyfa” és a főtér fényei egészen 2022. január 6-ig világítják majd be Kiskőrös központját minden este.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS