Páhin, tegnap délután Báldi Roland feldíszített udvara adott otthont a Mikulásnak, aki „A magyar vidék legszebb karácsonyi kertje” országos elismeréssel is büszkélkedhet. 

2019-ben nyert országos elismerést karácsonyi kertjével Báldi Roland

Évek óta nagy látványosságnak számít a fiatalember alkotása, akinek karácsonyi kerti dekoráció szeretete még szüleitől ered és tulajdonképpen bárki számára megtekinthető (délutánonként), egészen január 6-ig. 

-Hirdetés-

Korábbi cikkünkben így mutattuk be:

Évente gondosan megtervezi a fényfüzérek színét és elhelyezkedését. A több mint 20 fára és bokorra körülbelül egy kilométer fényfüzér került. Igyekszik minden évben új dekoráció kialakítására, hogy változatos és érdekes legyen. Nagy figyelmet fordít arra, hogy biztonságtechnikailag is minden tökéletes legyen, hiszen sokan látogatnak el hozzá. Odafigyel arra is, hogy minél kevesebb áramot fogyasszanak ezek a fényforrások.

Idén ezen a mesebeli helyszínen találkozhattak a gyerekek a Mikulással Páhin, akik között 180 mikuláscsomag került kiosztásra egy-egy versért, énekért cserébe, az önkormányzat jóvoltából.

Összesen 180 mikuláscsomag került kiosztásra az önkormányzat jóvoltából

Petz János polgármester elmondta; közösen találták ki a rendhagyó ötletet, hogy idén a Kossuth utcában találkozzanak a gyerekek a Télapóval. Az önkormányzat jóvoltából összesen 180 csomaggal készültek, melyet a 14 év alatti gyerekek között osztottak szét. Aki valamilyen okból kifolyólag nem tudott elmenni az eseményre, annak személyesen viszik el a csomagját. A szervezésben közel 10 személy vett részt, míg Farkas Matyi bácsi hosszú évek óta az adventi alkalmak egyik oszlopos tagja a forralt bor készítésben, akinek munkáját a fiatal mezőőr is segítette. 

A szervezők is odaálltak egy “közös fotóra”  a Mikulással 

Vendégeiket ezúttal is meleg teával és forralt borral kínálták. Az ünnepi hangulatot a feldíszített udvar és a karácsonyi zenék tették igazán varázslatossá. A képeket nézegetve elmondhatjuk, hogy sok gyermek arcára sikerült mosolyt csalni és igazi, életre szóló élményt szerezni tegnap este. 

Kapcsolódó cikk
Ismét egy országos elismerés: A magyar vidék legszebb karácsonyi kertje Páhin található
Ismét egy országos elismerés: A magyar vidék legszebb karácsonyi kertje Páhin található
A Sokszínű Vidék szerkesztősége ebben az évben először hirdette meg a „Keressük a vidék legszebb karácsonyi kertjét” elnevezésű pályázatát, melyre...

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS