Európában elsőként a magyar emberek mondhatják el véleményüket országos népszavazáson, hogy mit gondolnak a gyermekvédelem ügyéről. Mint ismeretes, az Országgyűlés november 30-án döntött a Kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazás kérdéseiről.

„2022-ben így arról is döntünk, hogy a gyermekeink milyen hatások alatt nőnek fel”, tájékoztatta a sajtó képviselőit Font Sándor országgyűlési képviselő december 8-án Kiskőrösön.

-Hirdetés-

Elmondta, a népszavazás abban segít, hogy nemzeti hatáskörben a gyermekvédelmi szabályokat úgy alkossák meg, ahogy azt Magyarországon az emberek helyesnek tartják. A honatya kiemelte: a vita arról szól, hogy ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeinket. Font Sándor hangsúlyozta: egy gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő dolga és joga, ezért a szexuális propagandától meg kell védeni a gyermekeket. Az Országgyűlés törvényt hozott a gyermekek védelmére, de a baloldal ezt támadja. Márki-Zay Péter korábban úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy kormányra kerülése esetén azonnal eltörölné a gyermekvédelmi törvényt.

„A politikai és médiatámadások, a kötelezettségszegési eljárás mellett Brüsszel pénzügyileg is zsarolja Magyarországot: visszatartja a hazánknak járó pénzeket”, tette hozzá Font Sándor.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a kormány kitart amellett, hogy meg kell fékezni a gyermekekre irányuló egyre agresszívabb szexuális propagandát. Ezt az álláspontot a nemzeti konzultáció tovább erősítette, hiszen a válaszadók 97 százaléka ugyanígy vélekedett.

MEGOSZTÁS
Írta: vira