Ismeretes, hogy a mítoszok és tévhitek meglehetősen nehezen halnak ki a köztudatból, ha egyszer beférkőztek. Ez különösen igaz, ha a kaszinók világáról van szó. Az őket körülvevő történetek általában hamisak, és a tényszerű bizonyítékok legtöbbször hiányoznak. Ennek ellenére kitartanak, és továbbra is elhomályosítják még a legtapasztaltabb játékosok elméjét is. Nemcsak az új kaszino felületeknél, de a hagyományosoknál is terjednek olyan pletykák, miszerint a játéktérbe oxigént pumpálnak, hogy ügyfeleik ébren maradjanak. Sokak szerint befolyásolják a nyereményeket a pénznyerő automaták elhelyezkedése. Valamint, hogy egy adott fogadási stratégia csődbe vihet egy egész kaszinót. Persze ezek nem más, mint alaptalan pletykák. A cikkből megdöntésre kerül néhány régebb óta keringő kaszinó mítosz.

A kaszinók oxigént pumpálnak, hogy ébren tartsanak
-Hirdetés-

Egy dolog gondoskodni arról, hogy az ügyfelek a lehető legfrissebb levegőt élvezzék a légkondicionáló által; zsúfolásig megtelt helyiségekben, például kaszinó padlóján ez kötelező. De vajon a kaszinók oxigént pumpálnak-e a helyiségekbe, hogy a látogatók éberek és boldogan játszhassanak? Nem, a kaszinók ezt nem teszik meg. Amikor az emberek arról beszélnek, hogy a kaszinók hogyan pumpálnak oxigént, hogy ébren tartsák a szerencsejátékosokat, nyilvánvalóan nincsenek tisztában egy ilyen művelet költségével. Amellett, hogy az orvosi minőségű oxigén meglehetősen költséges anyag, és ennek nagy mennyiségben történő szivattyúzása megnövelné a kaszinó költségeit a tetőn keresztül, ehhez egy mini oxigéngyár üzemeltetésére is szükség lenne a kaszinó területén.

Az (Online) kaszinók nem fizetnek ki, ha nyersz

Egy újabb a kaszinók gyakori tévhiteinek hosszú sorában. Valóban rengeteg sötét hely található az interneten. De még ezeken a helyeken is mélyrehatóbb módjai vannak a csalásnak, mint egyszerűen megtagadni a nyereményeket. A késleltetési taktika a leggyakoribb. Egyes kétes hírű kaszinók fejfájást okozhatnak, amikor pénzt próbálnak kivenni azzal, hogy számtalanszor megkérik személyazonosságának igazolására, vagy akár azt állítják, hogy soha nem adta meg. Más esetekben a kaszinók meglehetősen egyszerűvé tehetik a kifizetés visszavonását a feldolgozás előtt, lehetővé téve ezzel a pénz ismételt fogadását. Az ilyen módszerek felelőtlen játékgyakorlatnak minősülnek, és az iGaming világában rosszallják őket.

Ha túl sokat nyer, a játék „lefagy”

Hacsak nem szoftver vagy hardver meghibásodása miatt, a válasz nem, a gép nem fog csak úgy „lefagyni”. Lehet, hogy kifogynak az érmék, de nem fog leállni, mert rájött, hogy többet nyert az adott játékos mint amennyit szükségesnek tart. Lényegében ez egy másik a kaszinó mítoszok sorozatából.A kaszinó előnye hosszú távon érvényesül, így nincs értelme egy kaszinónak megakadályozni a játékot (még akkor sem, ha nagy nyereményt ad), mert aláásná saját üzleti modelljét. A nagyobb fogadás azt jelenti, hogy növeli a saját esélyét a nagy nyereményre, de növeli a ház nyereségességét is. Más szóval, a kaszinónál nem működik a, hogy távol tartsák az embereket a játékgépektől, így nem kell attól tartani, hogy „befagy” a játék.

Az online kaszinók illegálisak

Igen, lehetnek, de biztosan nem talál ilyen kaszinót egyetlen jó hírű weboldalon sem (például az AskGamblers). Először is, egy kaszinó csak akkor működhet, ha rendelkezik megfelelő szerencsejáték-engedéllyel, és ez definíció szerint biztosítja a kaszinó működésének jogszerűségét. Világszerte egyre több országban vezetnek be olyan jogszabályokat, amelyek meghatározzák az iGaming működését, míg sok más országban már érvényben vannak az online szerencsejátékra vonatkozó szabályok. A legkiemelkedőbb (és legszigorúbb) engedélyeket olyan országok adják ki, mint az Egyesült Királyság és Málta. Más országok, mint például Curacao, kevésbé szigorú szabályozást alkalmaznak, de ez nem jelenti azt, hogy az engedéllyel rendelkező kaszinók kevésbé legálisak.

A kártyaszámlálás illegális

Ha a kaszinóüzlet legalitásáról van szó, egy csomó kaszinómítosz kering már régóta: ha a kaszinókban megszámolja valaki a kártyákat, börtönbe kerülhet. A kaszinók valóban rossz szemöldökkel tekintenek a kártyák számolásának gyakorlatára, de ha felfedezik ezt, akkor megkérik az illetőt, hogy hagyja el a kaszinót (és lehetőleg soha ne térjen vissza). Egyébként bármilyen tudás felhasználható, és a kaszinó semmit sem tud ez ellen tenni.

Röviden tisztázzuk, mit nem jelent a kártyaszámlálás: minden egyes kiosztott kártya ismeretét. Azok a játékosok, akik ezt a stratégiát használják, megpróbálják megjegyezni a pakliban maradó magas és alacsony lapok egyenlegét. A szerencsejátékosok így módosíthatják stratégiájukat: a fennmaradó lapok nyomon követésével, mondjuk, módosíthatják a tét nagyságát. De ne legyen ez megtévesztő, ezeknek a stratégiáknak a sikeres alkalmazásához éveket kell gyakorolni.

A fizető nyerőgépek a bejárat közelében vannak elhelyezve

A régi Vegas-i kaszinó pletyka a következőképpen hangzik: válasszon olyan játékgépeket, amelyek a bejárati ajtó közelében vagy egy folyosó végén találhatók, mert hatalmasabb kifizetéseket zúdítanak (vagy gyakrabban teszik ezt, nem vagyunk biztosak). Akárhogy is, egy nyerőgép elhelyezése egy adott helyen semmit sem jelent. Elegendő azt mondani, hogy a kaszinók alkalmazottai általában egyetértenek abban, hogy a gépek elhelyezése semmilyen módon nem befolyásolja a játék kimenetelét.

Valószínűbb, hogy nyerőgépeken nyer a forgalmas órákban

Sajnos nem, egy adott napnak vagy napszaknak semmi köze annak a valószínűségéhez, hogy kisétál valaki a jackpottal. Ez azt jelentené, hogy a pénznyerő automatákat valahogy úgy alakítják át, hogy a forgalmas órákban gyakrabban adjanak pénzt. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kaszinók nem kockáztatnak súlyos bírságot a pénznyerő automaták manipulálása miatt, hogy meghatározott időkeretekben többet fizessenek ki.

Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira