A Kiskőrösi Óvodák intézménye 2021/2022 nevelési évtől a Magyar Vöröskereszt egyik bázis intézményeként működik. Fontosnak tartjuk, hogy szoros kapcsolatot ápoljunk a szervezet helyi vezetőjével Sutus Etelkával, aki rendszeresen tart óvodáinkban a gyermekek részére egészségmegőrzést célzó játékos foglalkozásokat, emellett évek óta aktív részesei vagyunk a véradási és az adománygyűjtési kezdeményezéseknek.

A Magyar Vöröskereszt minden év decemberében megszervezi a tartós élelmiszer adománygyűjtő napokat a nagy áruházláncok valamelyikében. Az összegyűjtött csomagok a nehezebb sorsú családok konyháiba kerülnek.

-Hirdetés-

A kiskőrösi Tescoban december 3-án pénteken, és december 4-én szombaton megvalósuló tartós élelmiszer adománygyűjtési akció sikeresnek bizonyult, aminek köszönhetően 120 nehéz sorsú családot tudunk megajándékozni tartós élelmiszer és játékcsomaggal. Karácsony közeledtével legfőképpen a hátrányos helyzetű, nagycsaládos, vagy gyermeküket egyedül nevelő családokat szeretnénk megörvendeztetni.

Adománygyűjtés a kiskőrösi Tesco áruházban 2021. december 03-04-én

2021. december 03-04-én a Kiskőrösi Óvodák dolgozói vállalták el azt a feladatot, hogy részt vesznek a gyűjtésben. Közel 700 kg tartós élelmiszer került a kosarakba. Azóta már a tartós élelmiszerek csomagolása is megtörtént. Minden dobozba került liszt, cukor, konzerv, tészta, rizs és valami finomság.
Ezúton is köszönöm a kollégáim az önzetlen segítségét.

A szülők részére meghirdetett „Szép játékok, de már nincs szükség rá!” gyűjtés eredményeképpen minden élelmiszercsomag mellé jó minőségű gyermekjátékok is kerültek. 

Szeretném, megköszöni Kiskőrös város lakóinak az adakozásban tanúsított magatartásukat. Sutus Etelkának, az évek óta tartó kiváló együttműködésünket és azt, hogy a Kiskőrösi Óvodák gyermekeinek családjai kapják a Vöröskereszt támogatását.

Írta, képek: Csatlós Erzsébet, Kiskőrösi Óvodák intézményvezetője

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira