„A jó példa pozitív motivációt ad”-írta Daryl Bernstein. A Velünk mozdulj Diáksport Egyesület ezt az idézetben szereplő tartalmat használta ki az NTP-20-KTK-B-0006 kódszámú pályázatának keretében.

A Velünk Mozdulj Diáksport Egyesület meghívására 2021. 12. 9-én Kiskőrösre, a Küzdősportok Házába érkezett Varga János, a Tiszakécskén élő Európa-bajnokság bronzérmes sportolója. A cél az volt, hogy olyan közöttünk élő példaképet mutassanak be a projektben résztvevő célcsoportnak, akinek életútja követendő példaként állhat a sportoló diákok előtt.

Varga János
-Hirdetés-

A példaképül választott sportolóról dióhéjban: a 2016. évi kung-fu Európa-bajnokságon küzdelem kategóriában bronzérmet szerzett a tiszakécskei Varga János, Moszkvában. Teljesítménye alapján a szövetség őt jelölte sportága legjobb versenyzőjének 2017-ben. Varga János hét éve űzi a kung-fut.
Ebben a sportágban ütés, rúgás és dobás is teljes erővel megengedett. Kilencven centiméter magas páston történik a küzdelem, ahonnan ki is lehet lökni az ellenfelet. Éppen ezért nagyon látványos a 2×2 aktív percig tartó küzdelem. Magyarországon kung-fu küzdelemben rajta kívül még senki sem ért el ilyen jó eredményt.
A kung-fu mellett ökölvívással is foglalkozik, már tizenöt éve. Gyakorlatilag szinte mindennap bokszol, a kung-fut pedig hetente háromszor gyakorolja. Mellette még thai boksszal is foglalkozik. Legjobban az ökölvívást szereti, de a kung-fu fullcontact (sanda) is a kedvencei közé tartozik.

Varga János közvetlen kapcsolatot alakított ki a résztvevőkkel, egy interaktív beszélgetés keretében. Bemutatta érmeit, kupáit, kitüntetéseit, és a róla megjelent cikkeket, amit a sportoló diákok nagy érdeklődéssel szemléltek. Hallhatták János életútját, aki Európa, szinte minden országában ringbe szállhatott. A Spieder (Pók) becenévre hallgató sportoló beszámolt az amatőr-és profi pályafutása örömteli pillanatairól, de nehézségeit is elmondta a résztvevőknek. Felhívta figyelmüket a célok meghatározásának fontosságára, és az ezek eléréséhez vezető, néha rögös út leküzdésének lehetőségeiről.

A program, az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Nemzeti Tehetségprogram, és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg, a Velünk mozdulj Diáksport Egyesület NTP-20-KTK-B-0006 kódszámú pályázatából.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS