Karácsonyhoz közeledve, ég a harmadik láng, az öröm lángja. Kiskőrös főterén a koszorú harmadik gyertyája megérintő beszédek és színvonalas műsor keretein belül gyúlt lángra december 12-én, ezüstvasárnap.

 

-Hirdetés-

A gyertyagyújtási alkalomra érkezőket Lászlóné Gyuris Réka üdvözölte, Aranyosi Ervin gondolataival:

„Advent, harmadik vasárnap
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.”

Elsőként Pohankovics András önkormányzati képviselő mondta el ünnepi beszédét. Hálaadásra buzdította az embereket, mind egymásért, mind azért a remek kiskőrösi közösségért, ahol élhetünk. Kiemelte azokat a közösségeket, akik sok fáradozás árán összehozzák az embereket és remek élményeket nyújtanak.

Ilyen közösségek a fúvós zenekarok; mazsorettesek; énekkarok és kórusok; néptáncos csoportok; színházi közösségek; az óvodás és iskolás csoportok – felkészítőikkel együtt; sportcsapatok. Az aktív egyesületek, mint például a Kőrös-Körül Nők Egyesület; Kiskőrösi Gazdakör Egyesület; Kiskőrösi Kakasfőzők Egyesülete; Kiskőrösi Dutra Baráti Kör Egyesület; Kiskőrösi Díszmadártenyésztők és Természetvédők Egyesülete; a Petőfi kultusz őrzői; az aktív szlovák, német, és cigány nemzetiségi önkormányzatok; az egyházi közösségek.

Pohankovics András önkormányzati képviselő
Ezután Kecskeméti Pál evangélikus igazgató lelkész osztotta meg gondolatait, aki egy Biblia idézettel köszöntötte az embereket:

Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké.

Ézsaiás 9:6-7

A sötétségről és világosságról beszélt. Isten ígéretét emelte ki, aki megígérte, hogy egykor eljön az, aki legyőzi a sötétséget és a halált. Jézus volt az, aki megszületett és legyőzte a halált. Ő általa hozott Isten fényt ebbe a világba.

Kecskeméti Pál lelkész 

A beszédek után az Evangélikus Fúvószenekar és Énekkar, valamint a Szilveszter Társulat közös előadása következett, akik színvonalas műsorral készültek a gyertyagyújtási alkalomra. Jézus születését követően, a napkeleti bölcsek látogatását mutatták be.

A harmadik gyertyát az előadás keretein belül, Pohankovics András és Kecskeméti Pál gyújtotta meg.

A koszorú mellett felállított mézeskalács házikóban ezen a vasárnapon a Szilveszter Társulat várta szeretetvendégségre a látogatókat, akik többek között zsíros kenyérrel, forralt borral és forró teával várták az embereket.

Az utolsó gyertya meggyújtására várnak szeretettel mindenkit 12.19-én 16:30-kor kezdődő gyertyagyújtási alkalomra, ahol Kiskőrös város polgármestere, Domonyi László és Pénzes Péter református lelkipásztor fog ünnepi beszédet mondani.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)