Bejutott a XV. Országos Klarinétverseny döntőjébe Turán Balázs a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola klarinétos növendéke. A döntőt várhatóan jövőév februárjában rendezik meg Budapesten.

A Petőfi Sándor Gimnázium végzős tanulója, a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola klarinétos növendéke. Életében már közel 10 éve van jelen a hangszerek iránti szeretet. 

-Hirdetés-

-Harmadik osztályos koromban kezdtem el furulyázni, Simon Balázs tanított, majd Samu Zsuzsannához kerültem, aztán Albert Józsefnél folytattam tanulmányaimat, aki klarinétozni tanított. Ez már a hetedik év, hogy klarinétozom – mesélte Balázs

Balázs jelenlegi oktatója Varga Péter, aki már tíz éve tanít klarinétot, a végzős diákkal azonban szeptemberben kezdték el a közös munkát. 

– Nagyon tehetséges, nagyon muzikális, nagyon jó adottságai vannak a hangszerhez és fejben is nagyon éretten kezeli. Nagyon tud elméletből mindent. Érti is, amit játszik, nagyon jó vele együtt dolgozni – mesélte Varga Péter oktató, igazgató helyettes. 

Tehetségét novemberben egy olyan területi válogatón is megmutatta, ahonnan bejutott 

a XV. Országos Klarinétverseny döntőjébe. 

A döntő várhatóan 2022. február 04-06. között kerül megrendezésre a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI-ban.

Gratulálunk Balázs a szép eredményhez, a döntőben eredményes szereplést, a zenei pályádon pedig további sikereket kívánunk!

MEGOSZTÁS