A Kiskőrösi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklás miatt vádat emelt egy keceli család három tagjával szemben. Ők azzal biztosították megélhetésüket, hogy a családfő által beszerzett szintetikus drogokat kiporciózva, helybeli – több esetben 18 év alatti – vevőik részére értékesítették. A pakettekbe csomagolt dizájner drogot a legváltozatosabb rejtekhelyen tárolták: a műanyag teraszasztal üreges lábában, a kandalló tűzterében a hamu között vagy az udvari farakás között.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/
-Hirdetés-

A vádirat szerint a munkaviszonnyal és bejelentett jövedelemmel nem rendelkező keceli családfő 2019 nyarától a 2020 szeptemberében történt elfogásáig az élettársa és a fia közreműködésével szintetikus drogok: kristály, crack, ecstasy és bika drog értékesítésével biztosította megélhetésüket.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/

Az új pszichoaktív anyagokat és az amfetamint a családfő szerezte be, a kábítószerből ő maga is fogyasztott. A fehér port digitális mérleg segítségével alufólia pakettekbe csomagolta és a vevők részére adagonként 1.000 forintért árulta. A lebukás elkerülése érdekében a férfi a dizájner drogot tartalmazó csomagokat a vevők megérkezéséig az ingatlan különböző pontjain: így a kandalló tűzterében, a hamu között, a teraszon lévő műanyag asztal üreges lábában illetve az udvari farakás között tárolta.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/

A kiskőrösi rendőrök a családi házban tartott kutatás során a hálószoba szekrény tetején elrejtett pénztárcában és a konyhafiókban is találtak több tucat „kristályt” és bika drogot tartalmazó pakettet, a mérlegen pedig ecstasy maradványt.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/

Vevőkörükbe a felnőttek mellett több 18 év alatti fiatal is tartozott. A kereskedésben a férfi élettársa is segített: a vevők a közösségi levelezőrendszerben nála rendelték meg az „anyagot”, így az asszony több száz pakett vevőkhöz történő eljuttatásában vett részt. Előfordult azonban, hogy a férfi épp csak felnőttkorú fiát is bevonták a csomagok kiszállításába.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/

Az ügyészség a családtagokat az új pszichoaktív anyaggal visszaélés súlyosabban minősülő bűntettével vádolja. A letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon védekező családtagjai bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a helyszíneléskor készültek. 

Forrás: http://ugyeszseg.hu/

MEGOSZTÁS
Írta: vira