Kiskőrös ivóvízhálózata elöregedőben van, amit a lakosok éreznek és tapasztalnak is: egyre több helyen történnek meg az útfelvágások, csőtörések vagy éppen szivárgások. Ezeket a szakaszokat jelölte meg a vízmű, amelyek felújítása már időszerűvé vált, tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös polgármestere a 2021. december 15-i testületi ülésen.  

E problémák megszüntetésére vonatkozóan döntöttek úgy a városatyák, hogy pályázatot nyújtanak be az ivóvízhálózat rekonstrukciójára.  

(Fotó: Kiskőrös Város Facebook oldal)
-Hirdetés-

A fejlesztésre még 2021. június 18-án jelent meg az a kormányzati felhívás, melynek célja a víziközművek hatékonyságának növelése, a fenntartható vízgazdálkodás előmozdítása. Olyan fejlesztések kerülnek támogatásra, amelyek a víziközmű-rendszerek műszaki állapotát javítják, a vízellátás biztonságát növelik, csökkentik a vízveszteséget, javítják a hidraulikai viszonyokat, hozzájárulnak a fenntartható üzemeltetéshez.  

A testületi ülésen elhangzott, hogy a tervezővel történt egyeztetések alapján összesen kb. 3.360 méter hosszúságban, az alábbi szakaszokon szükséges az ivóvízhálózat rekonstrukcióját elvégezni:

–          Petrovics utca (Bajcsy-Martini u között) kb. 210 m
–          Damjanich u. vége (76 számtól-Segesvári u között) kb. 65,0 m
–          Damjanich (Bajcsy-Aradi u. között) kb. 300 m
–          Béke u. (Klapka-Szabadkai között) kb. 510 m
–          Zrínyi u. teljes szakasza kb. 170 m
–          Korvin u. (Bajcsy-Hársfa között) kb.115,0
 –         Klapka (Béke u.- Szabadkai között) kb. 485,0 m
–          Batthyány u. (Klapka-Komáromi között) kb. 350 m
–          Korvin u. (Hársfa-Aradi között) 202 m
–          Piac tér (Bajcsy-Segesvári között) 350 m
–          Szondy-Petőfi Szakasz Segesváriig kb. 332 m
–          Virág u. (Szendrey-Kacsóh P. között) kb. 271 m

A polgármester elmondta, hogy az érintett szakaszok kijelölését a vízmű szakmai instrukciójának a figyelembevételével végezték el.

A megvalósítást célzó projekt teljes költségvetése várhatóan 165.000.000 Ft + ÁFA lesz, melyből maximum nettó 115.500.000 Ft vissza nem térítendő pályázati forrás elnyerésére nyújt be pályázatot a kiskőrösi önkormányzat.  

Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS