Érezted már úgy, hogy belefáradtál a téged körülvevő információáradatba és nem tudod, hogy szabadulj meg tőle? Mert függsz tőle, nem tudsz eltölteni egy napot se nélküle. A folyamatos üzenetek, kérdések, képek, vélemények, hírek. Nem vagy elég jó, sose leszel elég jó, ha nem osztasz meg tartalmat…elfelejtenek. Tartalom? Milyen tartalom?

-Hirdetés-

 

Holozsai Evelin gondolatai.

-Posztolok egy képet magamról, ma különösen jól nézek ki a tökéletesre sikerült tusvonalammal.
Nem kaptam rá elég like-ot, biztos olyan jól nézek ki azon a képen, mint ahogy először gondoltam?
Nem vagyok elég jó, biztos, hogy nem. 
Pörgetem a kijelzőt, nyomom a like-ot, hogy működjön az algoritmus, hogy minél több nekem való tartalmat kapjak.
Megosztom az életem, egy “ébredés utáni” selfie?
Nem felejtem el lefotózni a reggelim és ha abban a szuper étteremben ebédelek, feltétlen megosztom különben ott se voltam.
Pózolok a tükör előtt, nem jó, behúzom a hasam, előre az egyik lábam, hogy hosszabbnak tűnjön és oldalra billentem a csípőm.
Nincs rajtam smink, a telefont az arcom elé tartom, hogy takarjon, majd írok egy hashtag-et “nomakeup”-al, így mindjárt jobb, mert kell az önazonosság. 
De mi is az az önazonosság? 

-Gyönyörű ez a lány, kisbabát vár és boldogan pózol a tükör előtt, büszkén, mosolyogva, szeretnék én is ilyen kismama lenni. Vagy mégsem, mert tudom, hogy váratlanul jött a baba, és először meg se akarta tartani, de ha elveteti akkor a párja elhagyja, ezért megtartotta, és most azt mutatja, hogy boldog. Boldog?

-Annyira szerelmesek, látszik a közös képeiken, hogy imádják egymást, bárcsak nekem is ilyen lenne a kapcsolatom. Vagy mégsem, mert tudom, hogy csak azért van vele mert kapcsolatfüggő, megcsalta a párja de megbocsátott neki, mert nem akar egyedül maradni, fél a magánytól. Pedig folyton veszekednek, minősíthetetlenül beszélnek egymással, mégis azt mutatják, hogy szerelmesek. Szerelmesek? 

-Bámulatos alakja van és a szuper képei alapján mindent eszik, biztos a jó genetika, ezek a vékony combok, a lapos has, én is így szeretnék kinézni. Vagy mégsem, mert tudom, hogy éhezteti magát, salátán él és sosem eszik napi 800kcal-nál többet, és így is romokban van az önbizalma.
Testképzavara van és depressziós, mégis azt mutatja, hogy egészséges. Egészséges?

-Ez csak egy nap, mégis ezernyi gondolat, mert napi 1-2 órát töltök instán, és majdnem ugyanennyit facebookon, és ott a tiktok amivel csak úgy repülnek az órák, teljesen haszontalanul.. Már megint rosszul érzem magam mert 6-kor ébredtem, hogy legyen időm mindenre, mégis 8-kor keltem fel az ágyról, mert csak pörgettem és pörgettem… Annyira túlzsúfolt az agyam, már korán reggel, megyek és jógázok egy kicsit, megpróbálok most tökéletes képet csinálni instára arról az annyiszor gyakorolt pózról.

Kapcsolódó cikk
Többé már nem akarom ezt — Holozsai Evelin gondolatai (2. rész)
Többé már nem akarom ezt — Holozsai Evelin gondolatai (2. rész)
Ébredés. Léteztem, nem éltem mert nem gondolkodtam, csak azt csináltam amit mindenki, azt tartottam fontosnak amit mindenki, miközben megfeledkeztem valami...

Vendégbejegyzés
Forrás, további tartalmak: https://holozsaievelin.blogspot.com

MEGOSZTÁS
Írta: vira