Várakozáson alul teljesített a megyei I. osztályban szereplő Kecel FC labdarúgó csapata az őszi szezonban. Az együttes nem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani és többnyire vesztesként hagyta el a pályát a mérkőzések végén.

-Hirdetés-

A gárda a fél szezont követően 12 mérkőzés lejátszása után szerzett 2 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel, 21-42-es gólaránnyal, 9 ponttal, a 12. helyről várja a folytatást.

A klub elnöke Vata Zalán az őszi szereplést értékelve elmondta:

hogy a nyári felkészülést még Kis Péter edző irányításával kezdték el a fiúk, de egészségügyi állapotára hivatkozva még a bajnokság kezdete előtt nem tudta vállalni a továbbiakban a feladatot. Ekkor született az a döntés, hogy Gerner Dániel és Csáki Róbert személyében két játékosuk veszi át a csapat szakmai irányítását. Sajnos ez a megoldás sem vált be, mert nem tudták megfelelően kezelni azt a nyomást, ami a csapatban való játékkal és az edzői feladatok ellátásával párosult. A játékoskeretben is voltak változások. A csapatból Bajnok Noel a munkahelye miatt külföldre távozott, Kalácsáról érkezett új igazolásként Lakatos-Lengyel Márton és Szabadszállásról Kiss Szabolcs. A gárda összetétele a tavalyi kerethez képest nem sokat változott, a gondok azonban gyorsan megmutatkoztak, mert az első három fordulót vereséggel kezdték. A klub elnöke szerint később voltak jó eredményeik, de a gyenge edzéslátogatottság hűen tükrözte az őszi teljesítményüket. Azt viszont örömmel mondhatta el, hogy az ifjúsági játékosok közül Liska Andor és Hatvani Domán is többször játéklehetőséget kapott és reményét fejezte ki, hogy minél hamarabb hasznos tagjai lehetnek a felnőtt csapatnak. A csapatnak voltam mélypontjai és sikerei is. A legrosszabb mérkőzésüknek a szezon első találkozóját nevezte, amikor a Kiskőrös ellen játszottak és egy 5-0-ás vereségbe szaladtak bele, ami rányomta a bélyegét a későbbi hetek teljesítményére. Megítélése szerint nagyon gyengén játszottak még az őszi szezon közepén a Lajosmizse ellen, akiktől 7-2-re kaptak ki, de a hartai 5-2-es vereségük is egy igen fájó eredmény volt. Pozitív eredményként említett meg a Kiskunhalas és az Akasztó elleni győzelmeket, amelyek alkalmával látszott a csapaton a közösen elvégzett munka, de sajnos erőnlétben nem tudták igazán utolérni magunkat. Több olyan mérkőzésük volt, amikor a vezetést meg tudták szerezni – akár két góllal is -, de a találkozók hajrájára fizikálisan elfáradtak, aminek pontvesztés lett az eredménye. A tavaszra előre tekintve mondta el, hogy jelenleg a játékoskeret még változatlan és újakat igazolni a tél során más klub beleegyezése nélkül nagyon nehéz. Kiemelte , hogy a keceli csapat a bajnokság klubjainak a költségvetési rangsorában az alsó felében szerepel. A lehetőségeik azt teszik lehetővé, illetve náluk az a realitás, ha az alsóbb osztályokból tudnak új játékost leigazolni. A labdarúgó klub előtt azonban szép jövő állhat különösen a fejlesztések tekintetében.

A jelenlegi labdarúgó pálya melletti területen épül majd meg az új nagyméretű műfüves labdarúgó pálya

Elmondta , hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújulhat a stadion és egy nagyméretű műfüves labdarúgó pálya is megépülhet. A rendezett körülmények talán vonzerőt jelenthetnek majd a vidéki játékosok számára is, hogy itt szerepeljenek és a keceli színeket erősítsék. A megváltozott körülmények miatt minőségben és időtartamban is jobb edzések lehetnek, ami hozzásegítheti a klubot a fiatal tehetségek felkarolásához. A tavaszi szezonban a nehézségek ellenére is szeretnének előre lépni a tabellán, mert úgy gondolja, hogy a mostani helyezésüktől többre hivatott a csapat.

MEGOSZTÁS