Az idei évben „Kecel város fejlődéséért ” kitüntetésben részesült a Városgazdálkodási csoport a város fejlődését elősegítő szakmai és közösségi munkája elismeréseként. A 15 fős csapat Radva Zoltán vezetésével az Önkormányzat megbízásából Kecel területén végez beruházási, karbantartási, kivitelezési és kertészeti feladatokat.

Radva Zoltán több mint 20 éve dolgozik Kecel Város Önkormányzata alkalmazásában. 2015 májusától a Városgazdálkodási csoport vezetőjeként, valamint a Magyar Apostoli Egyház (MAE) keceli közösségének vezető lelkészeként szolgálja a közösség, a város érdekeit. A Városgazdálkodási csoport 2015-ös átvétele után jelentős szerkezeti átalakuláson ment keresztül, hiszen a kertészeti Kft., valamint az akkor még szolgáltató csoportként működő egység egyesült, így közös erővel indultak neki várost szépítő feladataiknak.

-Hirdetés-

Radva Zoltánnal beszélgettem, aki bemutatta és értékelte 2021. évi munkájukat:

Radva Zoltán

A csapat létszáma jelenleg 15 fő, akik jelentős tapasztalattal rendelkező kiváló szakemberek. Munkájukkal, pozitív előremutató hozzáállásukkal szolgálják a várost. Célkitűzésünk: Egy „élhető városkép” megteremtése, valamint minél több területen az épített környezet megteremtése, kialakítása. Ebben nagy szerepet játszik az a támogatói háttér, amit a városvezetéstől és a társintézményektől, civil szervezetektől kaptunk. Hiszek benne, hogy az önálló munka is legfőképpen egy jó csapatban teljesedhet ki, tehát elengedhetetlen egy kellően biztató, egymást támogató és mégis ösztönzően kritikus, ugyanakkor előremutató és kreatív közeg. A csapatmunka egy képesség, amely lehetőséget ad az együttműködésre egy közös elképzelés érdekében. Egy képesség, amely az egyéni teljesítményeket a szervezeti célok felé tereli. Egy olyan energia, üzemanyag, amely lehetővé teszi az egyszerű emberek számára, hogy szokatlan eredményeket érjenek el.

A Városgazdálkodási csoport Kecel területén végez beruházási-, karbantartási-, kivitelezési- és kertészeti feladatokat az önkormányzat megbízásából. Elsődleges feladatunk a közterületi parkok, kiemelt ágyásszegélyek, ligetek, egybefüggő önkormányzati területek, vagyis a város közterületeinek rendben tartása. Ez megközelítőleg 40 hektár, melyből mindennapi feladatainkat közel 27 hektáros területen végezzük. 

A napi munka ellátása mellett – azzal párhuzamosan – sokszor végzünk egyedi feladatokat, melyek érdekében munkaidőn túl, sokszor hétvégén is dolgozunk és rendezvényszervezési, lebonyolítási feladatokban is rész veszünk (virágfesztivál, nyugdíjas nap, szüreti nap). Az önkormányzati rendezvények technikai hátterét biztosítjuk, valamint helyi intézmények, civil szervezetek által igényelt teendőket is elvégezzük.

A Virágos Magyarország versenyben, ebben a formában első alkalommal indult a csapat. A verseny az ország legnagyobb környezetszépítő megmérettetése, amelyben önkormányzatok mutathatják meg szép, gondozott közterületeiket. Elsődleges célunk az volt, hogy Kecel Város Önkormányzata újra felkerüljön a “turisztikai” térképre, emellett tapasztalatokat gyűjtsünk, hogy a következő versenyen még jobb eredményt érhessünk el. Már egészen biztos, hogy 2022-ben újra indulni fogunk a 29. Virágos Magyarország versenyen. 

Kiemelt kép: VIRA.HU Archív fotó

MEGOSZTÁS