Közel három és fél éve váltotta valóra közös álmát Seres László és Turán Róbert, amikor elindították a Pindurka Bababoltot. Ott jártam, amikor éppen egy futárszolgálat teherautóját töltötték meg a postázott termékeikkel, így nem volt kétséges, hogy növekedésről fognak beszámolni. A kérdéseimre László és Róbert válaszolt.

Mennyire befolyásolta a covid a vállalkozásotok teljesítményét?

A vírus betörésével a bizonytalanság rajtunk is úrrá lett, mivel mi sem tudtuk előre, hogy milyen formában működhetünk. Végül olyan szabályozás született, ami az internetes webáruházak tevékenységét egyáltalán nem befolyásolta. Olyannyira nem, hogy már akkor tapasztalható volt a forgalom nagymértékű emelkedése.

Milyen mérföldkövek voltak a vállalkozásotok életében 2021-ben?
-Hirdetés-

Még tavaly fogalmazódott meg a gondolat bennünk, hogy új helyre költözzünk a növekvő megrendelésállománynak köszönhetően, és a rugalmas ügyfélkiszolgálás érdekében, valamint szerettünk volna a helybeli kismamáknak és vásárlóinknak kedvezni egy ingyenes átvételi lehetőséggel is. A 2021-es évünket már új helyünkön kezdtük meg, ami egyben az első személyes átvételi pontunk is. Azt tapasztaljuk, hogy amennyiben a vásárlók lehetőségei adottak, akkor szeretik személyesen is átvenni a megrendelt terméket. Nagy öröm számunkra, hogy idén meg tudtuk nyitni az átvételi pontunkat Kiskőrösön, a Csokonai Mihály utca 47. szám alatt. A törekvésünk beigazolódott: nem csak a környékbeli anyukák látogatnak el hozzánk, hanem az ország számost pontjáról érkeznek Kiskőrösre vásárlók, akiknek be is tudjuk mutatni a termékeinket.

Feladásra váró megrendelt termékek hada
Ha már termékeknél tartunk: hogyan alakult a termékpaletta idén?

A kínálatunk folyamatosan bővül. Kezdetben „még csak” néhány ezer termék közül választhattak a vásárlók. Ez a szám idén tartósan 30 ezer fölé emelkedett, sőt, már át is léptük a 40 ezres határt. Statisztikáinkban folyamatosan láttuk, hogy melyek a slágertermékek. Ilyenek például a készségfejlesztő játékok, a babafészkek, a bababiztonsági termékek vagy éppen a bébitaxik. Emellett kiemelendő, hogy Magyarországon elsőként mi kezdtük el – a mára már szép számmal elterjedt – MoMi termékeknek a forgalmazását is.

Számunkra mindig is fontos volt a minőségi, és a biztonságos termékek forgalmazása, melyekről folyamatosan visszajelzéseket kapunk a vásárlóinktól. Elmondható, hogy 1106 vélemény alapján a vásárlók 99.18 százaléka ajánlaná a webshopunkat. Ez a szám büszkeséggel tölt el bennünket. Emellett azonban folyamatosan naprakész tudással is rendelkeznünk kell, mivel úgy tudunk bátran ajánlani bármit is, ha mi is teljes mértékben tisztában vagyunk a termékekkel, azok jellemzőivel: az autós gyerekülésektől egészen a mellszívóig.

Kínálatban és pozitív visszajelzésben tehát folyamatos az előrelépés. Összességében hogyan ítélitek meg ezt az évet?

Abszolút pozitívan. Az előző évhez képest körülbelül 20 százalékos növekedést értünk el, ami rendkívül jó adat. De az év még egyáltalán nem ért véget, hiszen idén újra versenybe keltünk az ország boltja címért. Ezúton is kérünk mindenkit, hogy ha teheti, szavazzon ránk, hogy mi lehessünk az ország boltja 2021-ben. A szavazóknak pár kattintás, nekünk viszont óriási elismerés. 

MEGOSZTÁS