A Kévés Autó Bács-Kiskun megye, és térségünk gépjármű-kereskedelmének egyik legmeghatározóbb alakja. Milyen évet zárt a vállalkozás? Mennyire nehezítette meg a működésüket a koronavírus? Kévés Ferencet, a Kévés Autó-Autócent Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

„A szolgáltatások terén – mint a szerviz és a vizsgabázis – kiegyensúlyozott, magas forgalom volt. A nehézséget egyedül a munkaerőhiány és az estleges személycserék okozzák.

-Hirdetés-

Az újautó értékesítés az első félévben gond nélkül, az elvárt szinten működött. A haszongépjárművekből és a SUV modellekből kiemelkedő forgalmunk volt. A második félévtől kezdtük érezni a chiphiány miatti gyártás lassulását, és emiatt megváltoztak a körülmények: a gyártási idő növekedésével párhuzamosan fogyni kezdett az eladásra váró autók száma, ezért a kínálati kereskedelem hiány kereskedelemmé alakult. Magyarul sok  vevő és kevés árucikk felállás érvényes jelenleg a piacon.

Mára a raktárkészletünk jelentősen lecsökkent és csak korlátozott számú rendelést tudunk felvenni, ami azt jelenti, hogy 2022-ben jóval kevesebb autót tudunk értékesíteni, mint az elmúlt években. 2021-ben legsikeresebb márkánk a VW haszonjárművek voltak. A sorban követi a Suzuki és Volkswagen, a gyártási problémák leghamarabb a Skodánál jelentkeztek.

A használt autó üzletágunk kiváló eredményt ért el, a nehézséget itt is a beszerzés okozza, mivel a Das Weltautó hálózat tagjaként csak magyarországi, tiszta előéletű fiatal autókat értékesítünk.

A jövőben várakozásaink szerint az Autócent Kft. fő bevételi forrása a szerviz és a használt autó értékesítés lesz, de bízunk abban, hogy a gyárak minél előbb megoldják az alkatrész hiány okozta válságot és az év második felére visszaáll a régi rend” – tájékoztatta portálunkat Kévés Ferenc ügyvezető. 

MEGOSZTÁS