Bodahelyi Antalné intézményvezető számolt be a Soltvadkerti Óvodák és Bölcsőde 2021/22-es nevelési évének négy hónapjáról.

Szakmai napjaink

Óvodapedagógusaink a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ által meghirdetett „A gyermeki agresszió erőszakmentes kezelése a pedagógus mindennapi gyakorlatában” című szakmai továbbképzésen vettek részt. Bölcsődénk kisgyermeknevelői kéthetente fogadták játszócsoport foglalkozásra a kicsiket. Ez a program mindig népszerű a gyermekek és szüleik körében. Intézményünk mindkét óvodája fogadott szakmai gyakorlatra az elmúlt időszakban olyan hallgatókat, akik pedagógiai, illetve gyógypedagógiai képzésben vesznek rész jelenleg. A tanköteles korú gyermekek szülei számára tartott tájékoztatást a beiskolázás kérdéskörében, az érintett szülők számára Domonyiné Borbényi Katalin logopédus.

-Hirdetés-

 

Őszi programok

Az őszi időszak első eseménye a „Szüretelni, jaj, de jó” elnevezésű játékos délelőttünk volt. A mese és a zene világnapjáról október elsején emlékeztek meg a csoportok az Arany J. utcai óvodánkban. Októberi kezdéssel beindítottuk a hagyományos külön foglalkozásainkat: néptánc, sakk, ökumenikus hittan, angol és német nyelvi foglalkozások, kerámia. Illetve az Arany ovisok számára ovi rajzot szervezünk. A Bocskai utcai Óvodánkban novemberben rendezték meg a hagyományos Márton napi vigadalmat, ahol a gyermekek a játékos feladatok megoldása után jóízűen fogyasztották el a libazsíros kenyeret és a teát.

A szüretelők

Egészségnevelési munkaközösségünk vezetésével minden csoportban megszervezték óvodapedagógusaink az „egészség hetet”.

Adventi események

A Mikulás december 6-án meglátogatta a gyermekeket, ajándékot hagyott számukra a csoportokban. Bölcsődénk karácsonyfája alatt december 14-én sok-sok kedves és értékes ajándék várta a kicsiket. Óvodáinkban december 16-án az ünnepi műsort követően örvendeztek a csoportok karácsonyfái alá rejtett gazdag ajándékcsomagoknak a gyermekek. December 18-án csatlakoztak óvodáink Szülői Szervezetei a Városi Adventi Sokadalom rendezvényéhez, így a szülők által kínált sok-sok finomsággal várták a vendégeket az ünnepi téren, ahol karácsonyi vásár keretében kínálták a szorgos anyukák és óvónénik által készített portékákat.

A karácsonyi ünnepség
Pandémia hatása

December 1-től a vírushelyzet miatt ismét körültekintőbben kell szerveznünk intézményünkben a belépést, bent tartózkodást.

A hagyományosnak számító karácsonyváró ünnepi estünket nyugdíjas kollégáink jelenlétével idén sem tudtuk megvalósítani, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a fennálló vírushelyzet miatt körültekintőnek kell lenni, vigyázni kell egymásra, és természetesen magunkra is. Számukra intézményünk üdvözletét közalkalmazotti tanácsunk tagjai adták át. Mivel a szülők számára nem tudtunk a vírushelyzet miatt személyes jelenlétet biztosítani hagyományos, ünnepi programjainkhoz, így a Soltvadkerti Televízió által, óvodáinkban felvett gyermekműsorok láthatóak voltak az adventi téren kivetítőről, valamint a helyi televízió is műsorára tűzi majd.

A karácsonyi műsor
Köszönet

Ezúton is szeretném megköszönni a BS PLASTIC TRADE ügyvezetőjének, hogy Mikulás csomagokkal lepte meg intézményünk gyermekeit, valamint karácsony alkalmából értékes játékokat kaptak a csoportok mindhárom épületünkben.

Köszönjük a GRA-PLAST vezetőjének, Frittmann Gráciánnak, hogy óvodás csoportjaink számára anyagi támogatást nyújtott a karácsonyi játékvásárláshoz.

A Bocskai utcai Óvodánk Papp László és Somogyi Csilla szülőktől, valamint Klestenitz Pétertől kapott még játékvásárlásra anyagi támogatást.

Külön köszönet az “Adventi est” szervezési és megvalósítási munkálataiban részt vállalóknak.

MINDEN TÁMOGATÓNKNAK HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK, HOGY GONDOLTAK INTÉZMÉNYÜNKRE, GYERMEKEINKRE. ADOMÁNYAIKKAL HOZZÁJÁRULTAK A GYERMEKEK KARÁCSONYI ÖRÖMÉHEZ, A CSOPORTOK JÁTÉKKÉSZLETÉNEK GYARAPÍTÁSÁHOZ!

 Intézményünk dolgozói nevében Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

A képek forrása: az intézmény archívuma

MEGOSZTÁS