A Kiskőrösi Városi Sportcsarnokban az ünnepi időszakban aktív sportélet zajlott 2021. december 27-29 között. 2021. december 30-án pedig megrendezésre került a Szilveszter Kupa. A 12 csapat részvételével
szervezett kispályás teremlabdarúgó torna Kiskőrös Város Önkormányzatának EFOP-1.5.3-16-2017-00102 azonosító számú „Együtt egy szebb jövőért” elnevezésű pályázatának keretében került megvalósításra, melynek fontos eleme a pályázatban konzorciumi partnerként résztvevő öt település (Kiskőrös, Akasztó, Soltvadkert, Csengőd és Tázlár) közösségének összehangolása. A rendezvény délelőttjén szűrővizsgálatok és egyéni állapotfelmérés, valamint életmód tanácsadás zajlott az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. A programnak fontos részét képezte az említett öt település összefoglaló ismeretanyagának bemutatása, valamint teret és lehetőséget kaptak a szlovák, német és cigány nemzetiségi önkormányzatok is a bemutatkozásra.

-Hirdetés-

A torna eredetileg 16 csapatra volt tervezve, de 13 gárda jelezte részvételi szándékát és az együttesek kérésének megfelelően alakították ki a szervezők a csoportokat és a lebonyolítás rendjét. Egy sajnálatos tragédia miatt a torna kezdete előtt az István Lovastanya visszalépett az indulástól, így a gárda mérkőzéseit törölték. Fontos megemlíteni, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően a mostani tornán a résztvevő együtteseknek nem kellett nevezési díjat fizetniük, így térítésmentesen vehettek részt a küzdelmekben. A csapatok kérésének megfelelően a gárdák három csoportban szerepeltek, ahonnan a legjobb nyolc közé a felső ágra az „A” csoport első három helyezettje, a „B” és „C” csoport első két helyezettje kerül, valamint a „B” vagy „C” csoport harmadik helyezettjei közül a jobb eredményt elért csapat. A maradék négy csapat körmérkőzésen döntötte el a 9 – 12. helyezést.

Az „A” csoport csapatai:
Agroline
Sráczok
Protokon
Matéza
B. L. Metál

A „B” csoport csapatai:
Inter Movistar
Pénzügyőr 2
Nérő SC
Korona Pizzéria

A BL Metál csapata

A „C” csoport csapatai:
Mátyás Keserű
Pénzügyőr 1
V. I. Plast
Visszalépett: István Lovastanya

Fontos megemlíteni a lebonyolításról, hogy a kupára benevezett játékosokon és csapatvezetőkön kívül a szurkolók, érdeklődők az országos járványügyi szabályoknak megfelelő módon léphettek be a sportcsarnokba. A beléptetés során ellenőrzésre került a COVID elleni oltottságot igazoló érvényes védettségi igazolvány vagy fel kellett mutatni az oltást igazoló oltólapot. Mindezek mellett a sportcsarnokban az adott mérkőzésen szereplő játékosokon, csapatvezetőkön, játékvezetőkön és egyéb közreműködő személyeken kívül mindenkinek kötelező volt a védőmaszk viselése. A védőmaszk viselése kötelező volt azon csapatok játékosainak, csapatvezetőinek is, akik éppen nem játszottak mérkőzést. A BL Metál szereplésével kapcsolatban a legjobb nyolc közötti és az elődöntőben lejátszott mérkőzésük alkalmával merült fel olyan probléma, hogy egyik játékosuk jogosulatlanul szerepelt. A BL Metál csapatvezetője Barkóczi László elmondta, hogy az ügyben érintett Lázár Zsolt az első alkalommal leadott nevezési lapjukon szerepelt, de az okiratnál a személyazonosságot igazoló számokat a „gólok” részhez írta be minden labdarúgójuk esetében, ezért egy újat töltött ki. Mint később kiderült az új nevezési lapra egy adminisztrációs hiba miatt nem írta rá Lázár Zsoltot. Úgy fogalmazott, hogy egyszemélyi felelőssége a név lemaradása, ami egy figyelmetlenség volt, nem állt szándékukban csalni, hiszen olyan játékos neve nem szerepelt az új nevezési lapon, aki már több éve náluk lép pályára, ezt mindenki tudja és véletlenül maradt csak le a neve az okiratról. Az ügyet az Agroline csapatának óvása után vizsgálta a csapatvezetőkből álló versenybizottság, amely azt a határozatot hozta, hogy a döntőbe bejutott BL Metál csapata az első helyért megvívott találkozó alkalmával az eredménytől függetlenül semmilyen díjazásban nem részesülhet. A torna végén a díjakat Domonyi László polgármester adta át, aki megköszönte mindenkinek a részvételt és a lelkes odaadó játékot. A jogosulatlan játék ügyében megjegyezte, hogy szerinte a pályán kell eldőlnie a helyezéseknek, valamint egy mérkőzésnek és az a csapat, aki eljutott a döntőig mindenképpen megérdemelné az elismerést a díjazás tekintetében is.

DECEMBER 27. (hétfő) játékidő: 2 x 20 perc
INTER M.-PÉNZÜGYŐR 2 1-3
NÉRÓ SC-KORONA PIZZÉRIA 3-1
AGROLINE-SRÁCZOK 3-0
MATÉZA-B.L. METÁL 0-3
NÉRÓ SC-INTER M. 7-0
PÉNZÜGYŐR 2-KORONA PIZZÉRIA 1-2
AGROLINE-PROTOKON 1-1
SRÁCZOK-B.L. METÁL 2-0
INTER M.-KORONA PIZ. 0-1
PÉNZÜGYŐR 2-NÉRÓ SC 1-12
PROTOKON-SRÁCZOK 2-3

DECEMBER 28. (kedd) játékidő: 2 x 20 perc
MÁTYÁS-PÉNZÜGYŐR 1 4-1
ISTVÁN LT-V.I. PLAST (törölve)
MATÉZA-AGROLINE 2-3
ISTVÁN LT-MÁTYÁS (törölve)
V.I. PLAST-PÉNZÜGYŐR 1 1-7
B.L. METÁL-AGROLINE 2-2
PROTOKON-MATÉZA 2-0
MÁTYÁS-V.I. PLAST 8-1
SRÁCZOK-MATÉZA 3-1
PÉNZÜGYŐR 1-ISTVÁN LT (törölve)
B.L. METÁL-PROTOKON 4-0

Az „A” csoportban:
1. Sráczok
2. Agroline
3. BL Metál
4. Protokon
5. Matéza

A „B” csoportban:
1. Néró SC
2. Korona Pizzéria
3. Pénzügyőr2
4. Inter Movistar

A „C” csoportban:
1. Mátyás Keserű
2. Pénzügyőr 1
3. V. I. Plast
István Lovastanya (törölve)

DECECEMBER 29. (szerda) játékidő: 2 x 20 perc

A felsőház egyenes kieséses szakaszában a legjobb nyolc között:
Néró SC-Agroline 0-5
BL Metál-Pénzügyőr 1 3-2
Mátyás Keserű-Korona Pizzéria 2-0
Sráczok-Pénzügyőr 2 (1-1) 6-5

Az alsóházban a 9-12. helyért körmérkőzések voltak a négy csapat között:
Matéza-Inter Movistar 5-0
Protokon-V. I. Plast 2-3
Inter Movistar-Protokon 4-3

A felsőház legjobb nyolc közötti veszteseinek mérkőzésein:
Néró SC-Pénzügyőr 1 9-4
Korona Pizzéria-Pénzügyőr 2 4-3

Az elődöntőkben:
Agroline-BL Metál 1-3
Mátyás Keserű-Sráczok 1-3

DECEMBER 30. (csütörtök) játékidő: 2 x 20 perc

Az alsóházban a 9-12. helyért körmérkőzések voltak a négy csapat között:
V. I. Plast-Matáza 1-0
Protokon-Matéza 3-8
V. I. Plast-Inter Movistar 1-1
9. V. I. Plast
10. Matéza
11. Inter Movistar
12. Protokon

A felsőház helyosztó találkozóin – játékidő: 2 x 25 perc

A 7. helyért:
Pénzügyőr 1-Pénzügyőr 2 3-1

Az 5. helyért:
Néró SC-Korona Pizzéria 5-1

A 3. helyért:
Agroline-Mátyás Keserű 1-3

A döntőben:
Sráczok-BL Metál 3-0

Rohoska Marcell., Szabó Zsolt, Pszota Csongor

Különdíjak

Gólkirály: 5 gól
Kerekes Krisztián (Agroline)
Szabó Zsolt (Mátyás Keserű)

Legjobb kapus:
Pszota Csongor (Néró SC)

Legjobb mezőnyjátékos:
Rohoska Marcell (Sráczok)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (91 db kép)
MEGOSZTÁS