A régi hagyományhoz híven, 2022 első napján ismét lehetősége volt Kiskőrös lakosainak arra, hogy részt vegyenek az Újévi koncerten, ahol a Nívódíjas Kiskőrös Város Fúvószenekara adott rendkívül színvonalas koncertet az érdeklődőknek.

-Hirdetés-

A Sipos Béla karnagy vezette zenekar a tavalyi évben nagy elismerésben részesült, amikor Mórahalmon, egy nemzetközi fúvószenekari versenyen Nívódíjat kapott.

A több, mint 50 főből álló zenekar közel 3 órás koncertjére a nagy érdeklődést mi sem mutatta jobban, minthogy a nézőteret teljesen megtöltötték az emberek.

Teltház fogadta a zenészeket

Az estét a Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorett csoportját Támogatók Egyesületének leköszönő elnöke, Supka Éva koordinálta.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere ünnepi beszédében köszönte meg fáradtságos munkáját a zenészeknek. Biztatta a szülőket arra, hogy a jövőben is adjanak lehetőséget a gyerekeiknek, hogy ebben a korban is, amikor az internet egyre nagyobb teret nyer az életünkben, olyan tevékenységet is folytassanak, ami nem internethez kötött. Ilyen remek lehetőség számukra a zeneiskola, ahol Kiskőrös kiváló pedagógusai kereshetik bennük a tehetséget.

Az estét színesítette a zenekarral szorosan együttműködő Kiskőrös Város Mazsorett csoportja, ahol a Csillagfény és Gyöngyszem csoport tagjai készültek a koncert közbeni fellépésre. Felkészítette őket: Gubacsi Zsófia.

A lányok is, a zenekarhoz hasonlóan nagy megtiszteltetésben részesülhettek nemrég, amikor kiemelt Nívódíjat kapott Gmoser György és a kiskőrösi mazsorett csoportok munkássága, ami több, mint 20 év munkájának gyümölcse.

Megindító pillanatoknak is részesei voltak a koncertre látogatók. A zenekar egy volt tagja, Gmoser András tragikus hirtelenséggel elhunyt. Zenészekhez méltóan, egy nagyon szép, megható zenével búcsúztak el tőle. Váczi-Wachsmann Ildikó és Tömösi Tamás énekkel működött közre.

A koncert folyamán közreműködtek:
  • Breznyán István (trombita)
  • Tömösi Tamás (ének)
  • Torgyik László (elektromos gitár)
  • Váczi-Wachsmann Ildikó (ének)

Az Év tanárának és az Év zenészének járó díjat Sáfár Andrea és Csvila Johanna vehette át. Köszönetet mondtak Supka Évának, Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorett csoportját Támogatók Egyesülete leköszönő elnökének. Az egyesület új elnöke Gmoser György lett.

Emléklapot kapott Sutus Etelka, az egyesület volt titkára; az Akker-Plus Kft. tulajdonos ügyvezetője, Endrődi Ferenc; a Tek-Szol Kft. tulajdonosai: Atkari Árpád és felesége; Domonyi László polgármester, valamint Boldoczki Sándor zenepedagógus is.

Köszönetet mondtak a sok fáradozásért és segítségért Markó Jánosnak, Gubacsi Zsófiának, Szabadi-Maglódi Kittinek, Markó Csabának, Godó Juditnak és Pataki Petrának.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS