2022. január 12., szerda. Ma az Ernők ünneplik névnapjukat. Isten éltesse őket!
Ez a név ófelnémet eredetű. Jelentése: komoly, határozott.

-Hirdetés-

144 éve született Molnár Ferenc, magyar író, drámaíró, újságíró, haditudósító. Bár Molnár Ferenc neve legtöbbeknek a Pál utcai fiúk népszerű ifjúsági kisregényével kapcsolódik össze, személyében olyan kaliberű alkotóról van szó, akinek a műveit világszerte előadták, akinek az 50. születésnapját fényes keretek közt a New York-i Broadwayn ünnepelték, akit az Egyesült Államok elnöke, Calvin Coolidge személyesen fogadott a Fehér Házban, s aki az 1920-30-as években becslések szerint több mint 1 millió amerikai dollárt keresett évente. 

1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, melynek következtében a 250 ezer fős 2. magyar hadsereg kötelékéhez tartozó honvédek és munkaszolgálatosok közül mintegy 125-130 ezren estek el, sebesültek meg, vagy estek fogságba.

Időjárás: ragyogóan napos időre van kilátás, felhők alig lesznek az égen, csapadék sehol sem várható. Gyengül az északias szél, de még többfelé lehetnek élénk lökések. Hajnalban -10 és -4 fok között, de a fagyzugokban és a havasabb tájakon -15 fok körül alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben -3 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk, írja az idokep.hu.

Ez is érdekelhet:

A kiskőrösi rendőrök a kutatás során a 451 tő mellett, 1kg szárított növényi törmeléket is találtak:

Kitűzték a választás napját:

Kiskőrös a térség sportcentrumává válik:

MEGOSZTÁS
Írta: vira