A Városi Sporttelep fejlesztésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Font Sándor országgyűlési képviselő és Domonyi László polgármester 2022. január 11-én, Kiskőrösön.

A sajtótájékoztató keretében Font Sándor, a Bács-Kiskun megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője elmondta, hogy a középvárosok programjában a sport, a szabadidő és az egészségre való nevelés területén nyújtott be kész terveket Kiskőrös Város Önkormányzata. Az elképzeléseket Magyarország Kormánya is támogatja. A koncepció szerint a sportpálya átfogó környezetét érinti a fejlesztés: új lelátók, járdák és infrastruktúrák fognak kiépülni, amelyek biztosítani fogják a kényelmi és az esztétikai szempontokat is, tájékoztatott Font Sándor országgyűlési képviselő. A honatya kifejtette, hogy a kivitelezéshez 225 millió forintot nyújt a kormány, amelyhez további 25 millió forint önerőt fog biztosítani az önkormányzat.

-Hirdetés-

A városvezetés a helyi sport fejlesztésére irányuló gondolkodását erősíti az az elképzelés is, amely a külterületi kézilabda pálya kialakítására irányul. A beruházásra mintegy 75 millió forintot kapott a város, mely során a legmodernebb borítással alakítanak ki kézilabda pályát a szabadidőparkban.

Az a jövőkép, ami a város fejlesztéséhez, a fiatal családosok vonzásához szükséges megvan Kiskőrösön: ehhez az óvodák, bölcsődék – amelyekből pontosan tudjuk, hogy a legmodernebbekkel rendelkezik Kiskőrös –  a sport, a szabadidő az egészséges életmódhoz kapcsolódó beruházások is elkerülhetetlenek. A város egy igazi sportcentrum lesz a térségben

– zárta gondolatait Font Sándor.  

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere köszönetét fejezte ki a kormányzatnak és az országgyűlési képviselőnek, hogy a beruházás létrejöhet. Elhangzott: a Kiskőrösiek nagy álma válik valóra azzal, hogy a sporttelepet 2022-es színvonalra fejlesztik. Ezért az önkormányzat speciális sportfejlesztő mérnökökkel tervezteti meg a sporttelepet, amely már a végső fázisban van.

A polgármester kitért arra is, hogy az egyedi kormánydöntéssel a fejlesztés első üteme fog megvalósulni: 400 férőhelyes fedett lelátót alakítanak ki, és 800 székkel bővítik a nézőteret. Emellett felújításra kerül a futópálya, és körben térkővel alakítják ki a járdát. A jelenleg még rendezetlen bejáró és parkolók térkőburkolatot kapnak. A futballpálya labdafogóhálóval bővül, és a C pálya mögötti hátsó részen új kerítés fogja elhatárolni a sporttelepet. Az atlétikai sportok kedvelői is helyet kapnak majd azzal, hogy súlylökő kör és távolugró gödör is a szabványoknak megfelelően kerül majd kialakításra. A vendég szurkolóknak 80-100 fős mobillelátót alakítanak ki.

Domonyi László is kitért a kültéri kézilabda pálya kialakításra. Elmondása szerint a pandémiás helyzet nagyon kellemetlen szituációt szült a helyi kézilabdásoknak, ugyanis a sportcsarnokban nem volt lehetőség edzést tartani.

Ekkor született meg az ötletünk Filus Tibor önkormányzati képviselővel, hogy egy kültéri kézilabdapályát kellene építeni. Font Sándor országgyűlési képviselő megtalálta erre a lehetőséget a kézilabda szövetségnél, mely a kormány elé vitte a javaslatot. Így alakult ki az az érdekes helyzet, hogy országosan kiterjesztették a pályafejlesztési akciót.

A gyermekeink egészsége és nevelése nagyon fontos számunkra. Ezért szeretnénk a gyermekeket olyan környezettel fogadni a sport tekintetében is, hogy kedvük legyen a számítógép mellől kibújni, kedvük legyen egy szép sportpályára kijönni. Ezért nyújtottuk be ezt az elképzelésünket a kormánynak

– tájékoztatott Domonyi László polgármester.

MEGOSZTÁS