2022. január 13., csütörtök. Ma az Veronikák ünneplik névnapjukat. Isten éltesse őket!
Eredetére és jelentésére vonatkozóan kétféle lehetőséggel találkozunk. Vagy görög-latin eredetű, győzelmet hozó jelentéssel, vagy latin-görög eredetű, jelentése igaz és ikon.

-Hirdetés-

92 éve először jelent meg a Miki egér képregény.
Napi újságmellékleteként jelent meg, Miki egér főszereplésével, majd Donald kacsa is önálló képregényhős lett. A 40-es évektől saját füzetekben adták ki a történeteket Amerikában. Európában a zsebkönyv formátum lett népszerű. Magyarországon 1989-től az Egmont-Pannónia (később Egmont-Hungary) adta először Miki Egér, majdMickey Mouse, végül Donald Kacsa Magazin néven.

Időjárás: Csütörtökön a megnövekvő felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Kisebb havazás, hószállingózás késő este az északkeleti határszélen alakulhat ki. Csak helyenként lesz élénk a légmozgás. Hajnalra a havas délkeleti és keleti tájakon többfelé -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, néhol akár -20 fok is lehet, máshol -13 és -3 fok közötti minimumokat mérhetünk. Kora délutánra -3 és +7 fok közé melegedhet a levegő, írja az idokep.hu.

Ez is érdekelhet:

A 18 éves Lívia Tabdiról, a 23 éves Virág pedig Kiskőrösről nevezett az idei Tündérszépekre:

Hat termék árát rögzítik a tavaly október 15-i szinten:

Rendkívül felgyorsultak az épülő sportcsarnok körül az események:

MEGOSZTÁS