Lezárult a teljes kivitelezés, és megkezdte kereskedelmi termelését a Tázlár Solar Park, Magyarország egyik legnagyobb naperőműve. A beruházás közel 100 hektáron valósult meg, összesen több mint 115 ezer napelempanelt telepítettek- írja a novekedes.hu.

Kapcsolódó cikk
Magyarország egyik legnagyobb napelemparkja épül Tázláron
Magyarország egyik legnagyobb napelemparkja épül Tázláron
Tázlár község kiváltságos helyzetben van Bács-Kiskun megyében a benapozott órák számát tekintve. Ezért egy nemzetközi befektető úgy döntött, hogy óriásméretű...

Az erőmű a közcélú hálózatra újonnan létesült, nagyfeszültségű alállomás segítségével csatlakozik. A 63 MWp beépített teljesítményű napelempark üzembe helyezése több ütemben történt. A Tázlár Solar Park éves szinten több mint 36 ezer háztartás ellátásához elegendő villamosenergiát termel majd.

-Hirdetés-

A megközelítőleg 50 millió eurós beruházást a tulajdonosok a MASPED Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt., a „HO-ME 2000” Vagyonkezelő Kft. és a MET Csoport részben saját tőkéből, részben kereskedelmi banki projektfinanszírozás bevonásával valósították meg. A legújabb technológiákat alkalmazó naperőmű várható élettartama legalább 30 év.

A projekt teljes műszaki lebonyolítását a MET Csoport végezte. A kivitelezés részeként a beruházók több mint 42 ezer fa elültetéséről gondoskodtak, megfelelve az erdészeti törvény vonatkozó rendelkezéseinek.

Forrás, kiemelt kép: novekedes.hu

MEGOSZTÁS