Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere az alábbi tájékoztatást osztotta meg közösségi oldalán a lakosokkal január 19-én, csütörtökön.

“Az elmúlt években az egyre csökkenő csapadék is nagymértékben hozzájárul a sokunk által tapasztalt talajvízcsökkenéséhez. Ez Bennünket, Soltvadkertieket még inkább foglalkoztat, hiszen városunk egyik értéke, a Vadkerti-tó vízszintje is folyamatosan csökken. Ennek a csökkenésnek a visszaszorítása érdekében a tóba vezető szivattyúk év eleje óta folyamatosan üzemelnek, azonban látjuk, tudjuk, hogy ez a megoldás nem pótolja a kialakult vízhiányt a tóban.
 
Éppen ezért a mai napon önkormányzatunk vezetése és az országgyűlési képviselőink Font Sándor, és Kerényi János vízügyi szakemberek segítségét hívták egy egyeztető fórumra, ahol a több szem többet lát elv mentén több javaslat is elhangzott. Ezek mind egy-egy lépéssel közelebb visznek bennünket a tó vízszintjének a megóvásához.
A javaslatok között igyekeztünk érinteni azokat a lehetőségeket is, amely a mezőgazdasági termelés fejlődését is szolgálhatja hosszú távon.
Font Sándor országgyűlési képviselő biztosította városunk vezetését a támogatásáról, a most felállt szakmai csapat javaslatainak folytatása tekintetében.”

Forrás, kiemelt kép: Temerini Ferenc – Soltvadkert Város Polgármestere facebook oldal

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira