Kecel Város Önkormányzata FLORA Virágfesztiválhoz kapcsolódó fotópályázata 2020-ban a fesztivállal együtt elmaradt, 2021-ben azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy attól függetlenül is megrendezik. A 9. alkalommal meghirdetett pályázat témája ezúttal nem kapcsolódott kizárólag Kecelhez, sem a rendezvényhez, hiszen „Kárpát-medence virágai” elnevezéssel most olyan pályázóknak is esélyt adtak, akik még sohasem jártak a városban.
December 3-30-ig várták a két elmaradt FLORA évben (2020-2021-ben) a Kárpát-medence területén készített fotókat, melyek lehettek virágokat megörökítő természetfotók vagy virágokról készült makrófotók is.
Kapcsolódó cikk
Itt a lehetőség, hogy pályázz virágfotóiddal
Itt a lehetőség, hogy pályázz virágfotóiddal
FLORA 2021. fotópályázat Nánai István fényképészmester emlékére Kecel Város Önkormányzata 9. alkalommal hirdeti meg a FLORA Virágfesztiválhoz kötődő fotópályázatát, melyen...

A pályázatra rekordszámú alkotás érkezett: felnőtt kategóriában 76 pályázó összesen 342 fotót küldött be, míg ifjúsági kategóriában 10 pályázó 43 képe mérkőzött meg. A pályázók az ország minden tájáról, illetve a határon túlról (Erdélyből, Vajdaságból és Svájcból) is küldtek képeket.

-Hirdetés-

Január elején, több órás elbírálás után a zsűri elnöke, Varga Eszter keceli fotográfus és tagjai, Benedek Imre, a keceli BI-Design Reklámstúdió tulajdonosa és Kecskeméti Károly kiskőrösi fotós 42 képet választottak ki a kiállításra, melynek megnyitóját a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, szombaton 18 órától tekinthetik meg a Kecel Városi TV műsorán és Youtube csatornáján. Itt kerül sor a pályázat eredményhirdetésére is, melyet követően a pályázók emléklapjait, ajándékait postai úton kézbesítik majd a szervezők. 

A tárlatot Haszilló Ferenc polgármester nyitja meg, dalokkal közreműködik Szarvas Panni, a Bajai Fiatalok Színházának tagja.
A szervezők a rendezvényt a 2019-ben elhunyt Nánai István fényképészmester emlékének ajánlják, aki az első években a zsűri tagjaként, később tiszteletbeli zsűritagként segítette a pályázat megvalósítását.

A tárlat február 5-ig tekinthető meg a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház nyitvatartási idejében. A látogatási szándékot érdemes jelezni a 78/420-344 telefonszámon.  

Írta: Gyalogné Klajkó Eszter
Kiemelt kép: illusztráció