Az elmúlt néhány évben a virtuális kaszinók valósággal ellepték az internetet, és elkezdték kiszorítani hagyományos társaikat. A siker korántsem meglepő, ha közelebbről megnézzük, mit nyújtanak ezek a weboldalak, és miért választják sokan ezeket az offline kaszinók helyett.
Az első és legfontosabb szempont a kényelem: a felhasználók így otthonról élhetik át az izgalmakat, sőt, ha rendelkeznek megfelelő mobileszközzel és internetkapcsolattal, még útközben sem kell lemondaniuk a kaszinózás öröméről.
A siker második oka az elképesztően gyors fizetési módokban rejlik, melyek segítségével bárki pillanatok alatt feltöltheti egyenlegét. És persze ne feledkezzünk meg a rengeteg promócióról, amelyekkel tovább növelhetjük nyereményeinket – sőt, néhány online kaszinó befizetés nélküli bónusz ajándékozásával próbálja megnyerni magának a felhasználókat.

Az első mobilos kaszinóalkalmazást a Microgaming mutatta be 2004-ben, és az azóta eltelt idő alatt az online kaszinóipar jelentősen átalakult. Mivel egyre elterjedtebbé váltak a nagy teljesítményű mobileszközök és számítógépek, az internetes kaszinók is lecserélhették elavult, kétdimenziós címeiket olyan 3D-s alkotásokra, amelyek mind grafika, mind hangzás terén kiemelkedő élményt nyújtanak a játékosoknak. Sőt, néhány kaszinóban már a virtuális valóság technológiáját is alkalmazzák, így még jobban átélhetővé téve az internetes szerencsejátékot.

Forrás: Pixabay.com

A legújabb trendek a virtuális kaszinókban

-Hirdetés-

 Az online szerencsejáték épp óriási átalakuláson megy keresztül, így a kezdeti játékokat is sorra váltják le a modern címek, sőt, új játékkategóriák is megjelennek. A legtöbb online kaszinóban a felhasználók ma az alábbi kategóriák közül választhatnak:

  • Nyerőgépek
  • Jackpot- és Megaways-nyerőgépek
  • Asztali játékok (póker, blackjack stb.)
  • Élő játékok
  • Bingó, lottó és egyéb szerencsejátékok

Az élő játékok megjelenése

 A kezdetben ezeken a weboldalakon élő játékokat nem találhattunk, mivel azok csak az utóbbi néhány évben jelentek meg a virtuális színtéren. Az élő játékok lényege, hogy a krupié valós időben, nagy felbontású kamerák segítségével közvetíti a játszmákat, így a játékos még inkább úgy érezheti, mintha egy valódi kaszinóban ülne, például a pókerasztalnál. A kategóriában olyan jól ismert játékok szerepelnek, mint a póker, a blackjack, a rulett vagy a bakkarat, és ha valaki úgy gondolja, hogy ezek a játékok már nem tudnak semmi újjal előrukkolni, érdemes kipróbálni ezek speciális változatait. Az asztali játékok mellett számos, a televízióból ismert formátummal is találkozhatnak azok, akik az élő játékok kategóriájában keresgélnek. A Monopoly és a Crazy Time például a szerencsekerék jól ismert formátumát hozzák vissza, és óriási nyereményekre lehet lecsapni velük. Bár az élő játékok már most is elképesztően immerzív élményt nyújtanak a felhasználónak, a szakértők szerint a közeljövőben óriási fejlődésre számíthatunk ebben a kategóriában.

Mobilalkalmazások

 A mobilforradalom természetesen az online kaszinóipart sem hagyta érintetlenül. Míg az első online kaszinókat még csak asztali számítógépről próbálhattuk ki, manapság a legjobb weboldalak már saját mobilalkalmazással rendelkeznek. A korszerű html-technológiáknak köszönhetően pedig a fejlesztők is már könnyedén tudnak olyan játékokat írni, amelyek mobileszközről is elérhetők. A mobilalkalmazások térnyerése óriási szerepet játszott abban, hogy Magyarországon is ilyen népszerűek lettek a virtuális kaszinók, így ez a trend valószínűleg a közeljövőben sem fog megváltozni.

A kriptovaluta mint fizetőeszköz

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem is ismertük a kriptovaluta szót, manapság viszont már nehéz olyan gazdasági híradást találni, ahol legalább néhány szót ne ejtenének róla. A kriptovaluta kétségkívül rendkívül népszerű befektetéssé vált az elmúlt években, és fizetőeszközként is egyre többen használják. Ezt időben felismerték az online kaszinók, hiszen ma már rengeteg olyan weboldalt találhatunk, ahol akár kriptovalutával is fizethetünk. Bankkártyával és az egyéb gyors fizetési módokkal ugyan eddig is biztonságosan végrehajthattuk a tranzakciókat, de most már bitcoin-, litecoin vagy ethereum-számlánkat is használhatjuk ehhez.

Még nagyobb biztonság 

A biztonság első számú szempont az online szerencsejátékban, így nem véletlen, hogy a kaszinók is nagy hangsúlyt fektetnek erre. A korszerű informatikai technológiák megjelenésének köszönhetően ma már az online kaszinók is egyre biztonságosabb megoldásokat tudnak alkalmazni. A legtöbb ilyen weboldal ma már SSL-technológiát használ, ami azt jelenti, hogy harmadik fél nem tudja megszerezni a játékos adatait. Ezáltal a felhasználó érezheti biztonságban az adatait, a cég pedig megfelel az európai adatvédelmi szabályozásoknak.

Virtuális és kiterjesztett valóság

Az egyik legizgalmasabb dolog, ami az elmúlt években az online kaszinókkal történt, az a virtuális és kiterjesztett valóság megjelenése ezeken a platformokon. A virtuális valóság (VR) azt jelenti, hogy a játékos felvesz egy szemüveget, amelynek belseje képernyővel van ellátva, és reagál a játékos mozdulataira is. Tehát ha jobbra néz a játékos, a képernyő jobbra fordul. A virtuális valóság már nem a jövő, számos internetes kaszinó kínál már VR-játékokat, és ezeknek a száma hamarosan még tovább fog nőni. Gondoljunk csak bele: felveszünk egy VR-szemüveget, leülünk a pókerasztalhoz, és úgy éljük át a játszmákat, mintha valóban ott ülnénk – mindezt otthonunk kényelméből. Jelenleg ez a legkorszerűbb élmény, amit egy online kaszinó kínálni tud.

Az internetes kaszinójátékok jövője 

Az internetes kaszinójátékok már eddig is óriási fejlődésen mentek keresztül, ám a jövőben ezek a folyamatok valószínűleg felgyorsulnak. A szakértők szerint 2026-ra az online szerencsejáték értéke eléri a 100 milliárd dolláros álomhatárt, így meglepő lenne, ha ez nem járna a játékok fejlődésével.

Az online nyerőgépek és játékok grafikája így várhatóan még élethűbb lesz, és a hanghatások is egyre realisztikusabbak lesznek. Gondoljunk csak bele, ma már egy okostelefon jobb teljesítményre képes, mint egy átlagos számítógép 20 évvel ezelőtt, így a fejlesztőknek is sokkal több lehetőségük van ezen a téren. Ha megvalósul a szakértők előrejelzése, a VR-technológia is egyre elterjedtebb lesz az elkövetkezendő években, ha a gyártók képesek elérhető áron kínálni a VR-szetteket.

Mivel manapság már a legtöbb ember zsebében ott lapul valamilyen okostelefon, várható, hogy egyre több nyerőgép és online kaszinójáték lesz elérhető ezeken az eszközökön. Egy biztos: a kaszinójátékok dinamikus fejlődésével a játékosok csak nyerhetnek, hiszen egyre jobb felhasználói élményben lesz részük.

MEGOSZTÁS
Írta: vira