2022. január 20-án, csütörtökön 17 órakor nyitották meg Csomák Lászlóné Erzsi és Lechnerné Lugossy Gyöngyi Textilvarázslatok című kiállítását, ahol gyönyörű textilképeket és szobrokat láthatnak az érdeklődők Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

A jelenlévőket Szabadi-Maglódi Kitti intézményvezető köszöntötte. Majd Dr. Filus Erika, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója mondta el gondolatait a magyar kultúra napjához kötődően. Sutus Etelka nyitotta meg a kiállítást.

Sutus Etelka
-Hirdetés-

Az ünnepi hangulatot Koczkás Mirjam, a KEVI gimnázium tanulójának éneke emelte, aki ámulatba ejtette a közönséget gyönyörű hangjával.

Koczkás Mirjam

Csomák Lászlóné 2015 óta foglalkozik textilszobrászattal. Egy budapesti stúdióban sajátította el a textilszobrászat technikáját, majd elindult saját útján és kialakította egyedi stílusát. Rendszeres kiállítónak számít Magyarországon, de a munkái többször megfordultak külföldön is.
Több rangos elismerése közül kiemelkedik a Ver-Deko Iparművészeti díja.
A művész két éve a festészetbe is belekezdett, és azóta is űzi a pasztellfestészetet. Így nem csak textilművei, de a festményei is kiállításra kerültek ezen az alkalmon.

Lechnerné Lugossy Gyöngyi 2017-ben csatlakozott a kiskőrösi alkotócsapathoz. Egy évig járt rendszeresen Erzsi műhelyébe, ahol ő is elsajátította a textilszobrászat technikáit.
Alkotásai megjelentek már a budapesti Eötvös könyvtárban, és Siófokon is.

Csomák Lászlóné Erzsi és Lechnerné Lugossy Gyöngyi [b-j]
A kiállítás egyik legkedveltebb darabja a “Simogass meg” című kép, melyet a különböző textúrák miatt tényleg meg lehet tapintani.

A különleges és egyedi kiállítás február 2-áig tekinthető meg a Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében, nyitvatartási időben (hétfő-péntek: 8:00 – 19:00, szombat: 8:00 – 16:00).  

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS