A széles szolgáltatási körrel működő Csendes Ősz Idősek Otthona 2021-ben is a már megszokott szakértelemmel és odafigyeléssel gondoskodott a hozzá fordulókról.

Gombkötőné dr. Sendula Judit, az intézmény vezetője tájékoztatott az elmúlt év fejleményeiről.

-Hirdetés-

 

Minden szolgáltatási területet nézve hány embernek biztosított munkát az elmúlt évben a Csendes Ősz Idősek Otthona?

Az intézmény 2021-ben negyvenkilenc munkavállalót foglalkoztatott. Ebből az alapszolgáltatásnál – étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek és demens személyek nappali ellátása, család- és gyermekjóléti szolgálat – 11 fő, a bentlakásos ellátásnál 23 fő, a közétkeztetési konyhán 15 fő dolgozott.

Hány bentlakó és nappali gondozott idős volt idén az intézmény ellátásában?

A bentlakásos ellátásban 57 fő ápolására van működési engedélyünk, a nappali ellátást 40 fő veszi igénybe.

Milyen programok valósulhattak meg 2021-ben, és mennyire befolyásolta a szervezést a még fennálló járványhelyzet?

A bentlakásos ellátásra vonatkozóan az Országos Tisztifőorvos a látogatási és intézményelhagyási tilalmat április 29-én kiadott határozatával vonta vissza. Addig programok megszervezésére nem volt mód. Azóta is főként kültéri programokat tartottunk, mint például a kenyérszentelés vagy a szüreti nap. Beltéren csak kisebb csoportokban folytak programok.

Az év elején az idősek nappali ellátását igénybe vevőkkel infokommunikációs eszközön tartottuk a kapcsolatot, májustól járnak be személyesen is az ellátottak az intézménybe.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál tudtunk már nyári táborokat szervezni, kizárólag a népegészségügy által előírt járványügyi szabályok betartásával.

Milyen fejlesztések, pályázatok tudtak megvalósulni ebben az évben?

Fenntartónk, a Kecel Idősekért Közalapítvány pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet lebonyolításában megvalósult „A gyermekeink védelmében informatikai rendszerhez kapcsolódó eszközbeszerzés támogatása 2021” – GYVRE2021 című pályázatra. Ennek keretében 497 262 forintot kapott informatikai fejlesztésre a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat. Így a hozzátartozó szoftverrel együtt három számítógépet, három monitort és egy multifunkciós nyomtatót tudtunk vásárolni.

Kapcsolódó cikk
Új épületszárnnyal bővül a Csendes Ősz Idősek Otthona
Új épületszárnnyal bővül a Csendes Ősz Idősek Otthona
Egyre látványosabban körvonalazódik a Csendes Ősz Idősek Otthona új épületszárnyának a képe Kecelen, a még nyár elején szinte teljesen elbontott...

2021 közepén elkezdődött a TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00011 azonosító számú, a „Csendes Ősz Idősek Otthonának bővítése a nappali ellátás és a szociális étkeztetés biztosításának céljából” című pályázat megvalósítása intézményünknél. A pályázatot Kecel Város Önkormányzata nyújtotta be és valósítja meg. A pályázat célja a szociális alapszolgáltatások komplex fejlesztése, az étkeztetéshez és idősek nappali ellátásához a többfunkciós közösségi tér megépítése, hogy elvárásaiknak megfelelő, kulturált környezetben tudjuk a foglalkozásokat, különböző programokat lebonyolítani – nyilatkozta Gombkötőné dr. Sendula Judit

A szöveget írta: Csiszér Erika 
Kiemelt kép: illusztráció (https://cdn.portfolio.hu/) 

MEGOSZTÁS
Írta: vira