Több helyszínre is kihelyezésre kerültek azok a sárga gyűjtőedények Soltvadkerten, amiket a Biotrans Kft. biztosított a városnak. A vállalkozás 2 évvel ezelőtt indította útjára a CseppetSem! programját, amihez csatlakozott a közelmúltban a település is, tájékoztatott Dr. Pozsgai Boglárka önkormányzati képviselő a január 26-i Képviselő-testületi ülésen.

Soltvadkert Város Önkormányzata a közelmúltban megkötötte a szolgáltatási szerződést a programgazda Biotrans Kft-vel, illetőleg ennek keretében megnevezte a soltvadkerti Tündérkéz Jótékonysági Egyesületet is, amely civil szervezet végül megkötötte a támogatási szerződést a vállalkozással.

-Hirdetés-

Dr. Pozsgai Boglárka elmondta, hogy a programban való részvétellel a település lakói egyrészt társadalmi felelősségvállalást is megvalósítanak, hiszen ezáltal a környezetünk megóvásáért is tehetnek. Emellett a Biotrans Kft. literenként 25 forinttal fogja támogatni a Tündérkéz Jótékonysági Egyesületet a céljaik megvalósításában, tette hozzá a képviselő.

Dr. Pozsgai Boglárka önkormányzati képviselő (Vira archív)

Kifejtette: a sárga gyűjtőedényeket a Piactérre, a Nádas-Május 1. utcák sarkán lévő, illetőleg a Bajcsy-Szőlő utcák kereszteződésében található COOP üzletekhez helyezték ki.

A testületi ülésen elhangzott, hogy a lehetőség már adott a vadkertiek számára, hogy elhelyezzék akár pet palackokban vagy éppen befőttes üvegekben a használt sütőolajat és a zsiradékot.

Az edények telítettségét mind az önkormányzat, mind a Biotrans Kft is folyamatosan felügyelni fogja.

Temerini Ferenc polgármester is üdvözölte a program nyújtotta lehetőségeket. Kiemelte, hogy ezáltal mód nyílt arra a városban is, hogy az – egyébként hasznosítóható – anyagokkal kevésbé terheljék a környezetet.

Temerini Ferenc polgármester (jobbra) is üdvözölte a városban megjelent kezdeményezést.

Emellett külön felhívta a figyelmet arra is, hogy e társadalmi felelősségvállalás következtében jótékony célra kerül fordítható forrás kerül egy helyi civil szervezethez is, ami további pozitív hozadéka a programnak.

A kiemelt képünk illusztráció!