2022. február 5-én, szombaton reggel 7 órától kerül megrendezésre a Városi Disznótor Kiskőrösön, a Pozsonyi utca elején, a Pátria épülete mellett. A rendezvényt a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület és Kiskőrös Város Önkormányzata 6. alkalommal szervezi meg.

-Hirdetés-

A városi disznótorra látogatók bepillantást nyerhetnek a hagyományos disznóvágás fázisaiba, megvásárolhatják és megkóstolhatják a disznótoros ételeket is, tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös polgármestere. Hozzátette, hogy rögtön reggel lehetőség lesz a sült vért (amivel kezdődött mindig a hagyomány szerint az otthoni disznótor), sült húst, hurkát és kolbászt, illetve dél körül töltöttkáposztát is vásárolni.  

A polgármester hangsúlyozta, hogy „kisböllérek” jelentkezését is várja a Gazdakör, akik az elmúlt évekhez hasonlóan minden munkafolyamatot megtanulhatnak.

„Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen az új generációknak be tudjuk mutatni, hogy is ment régen, és hogyan készülnek a finomságok” – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Nikléczi Gábor a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy este 18 órától disznótoros vacsora lesz a Művelődési Központban, amelyre a vacsorajegyeket a Rákóczi úti dohányboltban vehetik meg. Emellett kitért arra is, hogy a létszám már 120 fő felett van, tehát aki nem szeretne lemaradni, az időben jelentkezzen és vásárolja meg a jegyét!

Bővebb információ: a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület facebook oldalán és a Művelődi Központ hirdetőtábláján található.

Kiemelt kép forrása: Kiskőrösi Gazdakör Egyesület facebook oldala.