A február 2-ai népi hiedelem adott ihletet a Petőfi Sándor Városi Könyvtár “Medvecsalogató” programjához. Albertné Torgyik Mariann és Ritterné Rohoska Zsuzsanna gyermekkönyvtáros mackós mesékkel, játékokkal és mackóálarc készítéssel várja a gyerekeket ma délután, egészen 18 óráig. Szerintünk érdemes ellátogatni a városi könyvtárba, hiszen mindenkit szeretettel várnak, és mesés programokat kínálnak.  

-Hirdetés-

 

Így mesélt a “Medvecsalogató” foglalkozásról Albertné Torgyik Mariann:

„Programjainkat a hagyományokhoz és az ünnepkörökhöz igazítjuk, ezért úgy gondoltuk, hogy Mackó napot tartunk. Február 2-a egy időjósló nap, amikor kiderül hogy milyen hosszú telünk is lesz. A népi jóslat szerint február 2-án a medvék viselkedése elárulja, meddig tart még a tél. Ha ezen a napon a medve kibújik a barlangjából, és meglátja az árnyékát, vagyis napos idő van, akkor visszamegy a barlangjába tovább aludni, és hosszú lesz még a tél. Ha viszont ilyenkor kissé felhős az idő, és nem ijed meg az árnyékától, akkor már lehet a tavasz közeledtére számítani.

A gyermekkönyvtárba belépve egy mackókiállítás várta a gyerekeket. Macis mesékkel is készültünk, illetve mackóállarc készítéssel, továbbá a témához kapcsolódóan kvíz is várta a gyerekeket. Szeretnénk megköszönni Nagyné Lehoczki Éva nyugalmazott óvodapedagógusnak a mackós süteményeket, amelyeket erre a rendezvényre készített.

A mackós süteményeket Nagyné Lehoczki Éva nyugalmazott óvodapedagógus készítette

Zsuzsival készítettünk egy mackó kvízt is, hogy a gyerekek jobban megismerhessék a medvék világát. A kérdéseket mi olvastuk fel, a jó válaszokért pedig pontokat osztottunk szét a csapatok között. 

Mindig voltak bátor jelentkezők

A Bem iskola 1.c és a KEVI 1.b osztálya érkezik ma hozzánk vendégségbe, azonban nemcsak őket, hanem minden nagycsoportos óvodást és kisiskolást szeretettel várunk a mai nap folyamán könyvtárunkba, hiszen hasonló mókában lehet részük. Rendezvényünk célja a könyvtárba járás és az olvasás népszerűsítése, megszerettetése a gyerekkel.

Nemcsak a programok, a könyvek is egészen lenyűgözték a gyerekeket

Minden hónapban szervezünk ehhez hasonló tematikus alkalmakat, ahová szívesen várjuk a gyerekeket. Érdemes követni facebook oldalunkat is, ahol naprakész információkkal találkozhatnak olvasóink. Könyvállományunk minden hónapban frissül, így nyugodtan lehet a katalógusból is böngészni.

Az álarcokat is saját maguk készítették el

Mesevár foglalkozás, író-olvasó találkozó, kölyökklub és ünnepváró játszóház is szerepel a kínálatunkban. Az iskolák részéről hatalmas az érdeklődés. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk az óvónőkkel, nagyon együttműködőek a pedagógusok is. 
Nagy boldogság számunkra, hogy a gyerekek szívesen látogatják könyvtárunkat és örömmel vesznek részt foglalkozásainkon.” 

 

A képek a délelőtti foglalkozáson készültek, melyeken a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola 1.c osztálya szerepel 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (120 db kép)
MEGOSZTÁS