Írta: vira

A „Magyarország étele” 2022 szakácsverseny középdöntőjébe jutott Balog Martin konyhafőnök és Pető Mátyás Milán szakács, a Kígyósi Csárda Étterem és Panzió két munkatársa. Vargányagombás rózsaborsos whiskys szürkemarha rilettet készítettek vadmálnás balzsamos lilahagyma lekvárral, mellyel bekerültek a legjobb 12 közé. 

Kép forrása: Kígyósi Csárda Étterem és Panzió facebook oldal

Az idei évben is megméretteti magát Balog Martin konyhafőnökünk és Pető Mátyás Milán szakácsunk a Magyarország étele 2022 versenyen. A tegnapi nap folyamán bemutatásra került a versenyételük, melyen hónapok óta dolgoztak. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, ugyanis bejutottak 31 csapatból a legjobb 12 közé. Viszont számukra most kezdődik majd igazán a kemény munka. Szeretnénk megkérni Önöket, hogy velünk együtt szurkoljanak szakácsainknak az elkövetkezendő hónapokban –
írja a Kígyósi Csárda Étterem és Panzió.

MAGYARORSZÁG ÉTELE SZAKÁCSVERSENY
A „Magyarország étele” szakácsverseny egy teljes mértékben hazai kezdeményezés, melyben annak rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várják, mely alkalmas lehet arra, hogy a „Magyarország étele” címet elnyerje. A verseny célja: Apró lépésenként, évről-évre a hazai alapanyag kínálatra támaszkodva, olyan, a magyar identitást is építő ételek prezentálása, majd beépítése a vendéglátóipari kínálatba, amelyekkel az iparág és hazánk arculata fejleszthető, mind a lakosság, mind a turisták körében – olvasható a magyarorszagetele.hu-n. 
 
A szakácsverseny egyik kötelező eleme a szürkemarha húsából elkészíthető, hideg előételként is feltálalható étel megalkotása.
Kép forrása: Kígyósi Csárda Étterem és Panzió facebook oldal
 
Balog Martin és Pető Mátyás Milán vargányagombás rózsaborsos whiskys szürkemarha rilettet készített vadmálnás balzsamos lilahagyma lekvárral. 
 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS