Miután február másodikán az ország állatkertjeinek mackói nem adtak egyértelmű választ arra, hogy meddig tart az idei tél, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának alsósai semmit sem bíztak a véletlenre. Télűző felvonulásuktól volt hangos a főtér február 3-án, csütörtökön délelőtt, amikor témanap keretében tartották meg, a járványhelyzetre való tekintettel kizárólag osztályszinten a farsangot.

-Hirdetés-

Készültek már napok óta közösen és egyénileg is. Beszélgettek az eseményhez kapcsolódó hagyományokról, a kisebbek színeztek, vágtak és ragasztottak, a nagyobbak álarcokat, fejdíszeket, zajkeltő eszközöket készítettek, és persze mindenki kitalálta, hogy kinek vagy minek a bőrébe bújik ezen a délelőttön. Merthogy a gyerekek nagyon szeretnek jelmezbe bújni. Ilyenkor néhány órára kedvenc hőseik, meseszereplőik, sportolóik vagy akár állataik lehetnek. Ezen a napon bárkiből lehet szuperhős, hercegnő, de akár a virtuális világ egy szereplője is. Lehet jó vagy rossz, kedves vagy gonosz, szép de akár csúnya is.

A témanapon kevesebb volt a tanulás, és a tananyag valamilyen módon kapcsolódott a farsanghoz. A megszokott tízórai és ebéd mellett a szülők jóvoltából finomságoktól roskadoztak az asztalok minden tanteremben. Több osztályban pedig tombola is várta a diákokat.

Nem találkoztam ezen a délelőttön olyan nebulóval a KEVI általános iskolájának alsó tagozatán, aki ne öltött volna jelmezt, de jó volt tapasztalni, hogy tanítóval sem nagyon. Fontosnak tartják ugyanis, hogy példát mutassanak, és hogy ne csak a hétköznapokban, a tanórákon, de a mulatságban és a játékban is társai legyenek a diákoknak.  

 

KEVI közlemény 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira