A Kiskőrösi LC utánpótlás csapatai közül az U9-es csapat február 6-án Kiskunfélegyházán vett részt egy kupán. A kilencedik alkalommal megrendezett Csikós József Emléktornán nyolc csapat mérte össze erejét.

-Hirdetés-

A küzdelmek az alapszakaszban két csoportban zajlottak és az itt elért eredmények után játszották a helyosztókat az azonos helyen végzett gárdák. A kiskőrösi fiatalok az első találkozón a kiskunfélegyháziak „B” csapatát győzték le 1-0-ra Polereczki Márk találatával. Ezt követően a Kerekegyháza ellen nyertek 3-0-ra Bobek Benett, Polereczki Márk és Antal Zsombor góljaival. Az utolsó csoportmérkőzésen szintén 30-ra győztek a kiskőrösiek a kiskunfélegyháziak „C” csapata ellen Bobek Barna és Polereczki Márk két találatával.

Ezzel az eredménnyel az együttes a csoport élén végzett és bejutott a döntőbe, ahol a Kecskeméti LC gárdájával vívtak nagy csatát. Az első helyért lejátszott mérkőzésen a kecskemétiek szereztek vezetést, de a sok helyzetet kidolgozó kiskőrösiek a mérkőzés végén egy szép támadás után Polereczki Márk góljával kiegyenlítettek. Az 1-1-el zárult találkozó után hétméteresek döntöttek a kupa sorsáról. A kiskőrösiek mindhárom rúgója értékesítette a hétméterest – Polereczki Márk, Antal Zsombor, Bobek Benett -, a kecskemétiek egyik rúgója pedig a kapufát találta el, így nagy izgalmak közepette 3-2-re a Kiskőrösi LC csapata nyert és hódította el a kupát. Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a kiskőrösiek legjobb játékosának járó különdíjat Városi Tibor vehette át.

A kupagyőztes kiskőrösi csapat játékosai: Bobek Barna, Bobek Benett, Antal Zsombor, Poreleczki Márk, Viczián Áron, Városi Tibor, Lengyel Pál, Filus Kolos.

Sinkó Dorián – edző:

A tornára 8 fős kerettel érkeztünk úgy, hogy nem volt kapusunk, ezért a mérkőzéseken egyik mezőnyjátékosunk állt mindig a háló elé. Úgy gondolom, hogy a kupán végig remek játékot nyújtottunk, a fiúk betartották a taktikai utasításokat és sokat passzolva próbáltunk támadásokat vezetni. Amióta a csapatnál edzőként dolgozok talán ez a torna volt az, amikor a fiúk a legjobb játékot nyújtották. A csoportmérkőzéseink nem voltak könnyűek, annak ellenére, hogy gólt sem kaptunk a három találkozón. A döntőben egy nagyon jó kecskeméti gárdával találkoztunk, amely során a fiúk minden dicséretet megérdemelnek, mert vesztett helyzetből álltak fel és a büntetőpárbajban nagyon magabiztosan lőtték a kapuba a labdát. A tervek szerint két hét múlva Kiskőrösön lesz ennek a korosztálynak egy hazai rendezésű tornája, amelyre nagyon készülünk, majd következnek a tavaszi Bozsik fesztiválok szabadtéren.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS