Lassan 2 éve annak, hogy pandémiás helyzetben vagyunk, és nyugodtan állíthatjuk: a Kormány helyesen kezelte a vírushelyzetet, emellett nem engedte, hogy összeomoljon a gazdaság. Már a vírusválság időszaka alatt elkezdődött a gazdaságélénkítési program, amely bátor húzás volt mind a kormányzat, mind a vállalkozások részéről, hiszen válsághelyzetben beruháztak, fejtette ki Font Sándor országgyűlési képviselő 2022. február 9-i sajtótájékoztatóján Kiskőrösön.

A honatya elmondta, hogy az intézkedések következménye lett, hogy az EU-s országok közül a magyar gazdaság az élmezőnyben végzett 2021-ben. A soha nem látott arányú gazdasági és GDP növekedésnek köszönhetően tartalék képződött a magyar gazdaságban, amely következtében a lakosság és a különböző társadalmi szegmensek felé érezhetővé lehetett tenni a magyar gazdaság magas teljesítőképességét, tájékoztatott Font Sándor.

-Hirdetés-

Éppen ezért döntött úgy tavaly a Kormány, hogy nem csak nyugdíjprémium, hanem a 13. havi nyugdíj visszavezetése is megvalósul. Az országgyűlési képviselő aláhúzta: a folyósítás a körzetünkben is a napokban megtörténik, tehát ezen a héten minden nyugdíjas dupla nyugdíjat kap.

Nem mehetünk el amellett, hogy a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, és Márki-Zay Péter, a baloldal választott vezetője számtalan alkalommal támadta a 13. havi nyugdíj visszaadását, sőt böszmeségnek nevezte azt. Erről azért kérdezzük majd meg a nyugdíjasokat is.

  • tette hozzá Font Sándor.
Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője

A magyar gazdaság teljesítőképessége más területen is lehetőséget biztosított a kormányzatnak: a hazai gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t. Térségünk országgyűlési képviselője az intézkedéssel kapcsolatban elmondta: napokkal ezelőtt megkezdődött a családi adóvisszatérítés postai kézbesítése. A családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. Itt a választókerületben is közel tízezer család kaphatja vissza az SZJA-t.

A képviselő kitért a minimálbér emelésre is:

Ha munka van, minden van, ezt mi pontosan tudjuk és Márki-Zay Péterrel, a baloldal választott vezetőjével ellentétben, mi igen is fontosnak tartjuk, hogy legyen minimálbér, és ennek szintje a lehető legmagasabb legyen. Ezért is támogatjuk, hogy idén januártól 200 ezer forintra nőtt a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által befizetett 2010-es átlagbérnél

  • fejtette ki a honatya.

Idén januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. Konkrét példával is érzékeltetett a képviselő: egy 22 éves, egyetemet végzett munkába álló személy 350 ezer forintos bérrel kezdte meg a munkáját, és ez azt jelenti, hogy a döntésnek köszönhetően 52.500 forinttal több pénzt kap.

Az országgyűlési képviselő felidézte Gyurcsány Ferenc szavait is: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni.”

Nem kérdés, hogy a baloldal visszahozná a múltat, és újra eltörölné a 13. havi nyugdíjat, eltörölné a családtámogatási rendszert. Nem kérdés, hogy ebben segítené őket dr. Magóné Tóth Gyöngyi helyi jelöltjük, aki nem kérdés, hogy DK-sként Gyurcsány Ferenc embere. Nem kérdés, hogy ő is azért küzd, hogy újra hatalomra kerüljenek azok, akik már egyszer tönkretették az országot! Ne hagyjuk, legyünk ott minél többen április harmadikán! Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra

  • zárta gondolatait Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője.

 

Kapcsolódó cikk
A posta megkezdte a 13. havi nyugdíjak kézbesítését
A posta megkezdte a 13. havi nyugdíjak kézbesítését
A Magyar Posta szerdától kézbesíti a február havi nyugdíjkifizetés mellett, azzal egy időben a 13. havi nyugellátást is – közölte...
MEGOSZTÁS
Írta: vira