A hétvégi mesémben néhány bútor vitába keveredik arról, melyikük a legfontosabb.

Este, mikor a család minden tagja elaludt, az étkezőasztal és az egyik szék vitatkozni kezdett.

-Hirdetés-

– Ugyan már! – csattant fel éles hangon a szék. – Még hogy te vagy a legfontosabb bútor! Nevet a támlám, kacag a lábam!

– Pedig igaz! – jelentette ki az asztal. – Gondolj bele! Minden este körbeülnek, itt vacsoráznak, társasjátékoznak. Itt fogadják a vendégeket, anya itt nyújtja a tésztát.

A kép forrása: pixabay.com/dedalion_tea

– Khm. – krákogott a kanapé a nappaliban. – Ezzel azért vitatkoznék. Szerintem én vagyok a legfontosabb. Mindenki itt ül, amikor tévét néznek vagy olvasnak. Éva és Peti itt szokott játszani.

– Te csak ne hencegj! – szólt közbe a kisasztal. – Nélkülem nem lennél olyan fontos! Én tartom a sok finomságot, amit megesznek.

– Ne hangoskodjatok! – suttogott az ágy a hálószobában.

– Jól van, csendesebbek leszünk! – ígérte az asztal. – Csak a többiek nem hiszik el, hogy én vagyok a legfontosabb bútor ebben a házban.

– Ne nevettess, mert megpattannak a rugóim! – nevetett dörmögő hangon az ágy.

– Talán te is szeretnél beszállni a versenybe? – kérdezte tőle pökhendin a kanapé. – Csak este van rád szükség. Nehogy már te legyél a legfontosabb!

– Márpedig nekem köszönhető, ha anya és apa kipiheni magát. Szerintem ez a legfontosabb!

A kép forrása: pixabay.com/eommina

– Ha így állunk, akkor én nyerem a versenyt! – kotyogott közbe az emeleteságy a gyerekszobából. – Emlékezzetek vissza a múlt hétre, amikor az ikrek rosszat álmodtak! Anya azt mondta nekik, hogy én vagyok a világ legjobb ágya, ne féljenek!

A hirtelen beálló csendben a könyvespolc szólalt meg:

– Szerintem minden bútor egyformán fontos. Mindannyiótoknak megvan a maga feladata. Az asztal, a szék, a kanapé, mind-mind különleges része a háznak. A családnak szüksége van rátok, hogy a házból otthon legyen.

A könyvespolc szavai után a bútorok kicsit elszégyellték magukat. Amikor a többiek nyugovóra tértek, az asztal arra gondolt, hogy a könyvespolc győzött, pedig nem is akart versenyezni. Talán igaza van anyának, a könyvespolc sok titkot rejt.

A kiemelt kép forrása: Instagram/nastya_gefiku (Kutyifa Ágnes)

MEGOSZTÁS