Írta: vira

Megtartották a szlovákok februári, “szokásos” összejövetelüket. Régebben nagymama bálnak, vagy Zsuzsanna-napi bálnak is nevezték, idén a pandémiás helyzetre való tekintettel csak szolíd, beszélgetéssel összekötött vacsorára hívta a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a szlovákságot. Györk Ernőné Ildikó elnök köszöntő szavai után elkezdődött a vacsora, amelynek elengedhetetlen fogása volt most is a zmacskaló, vagyis a héjában sült krumpli paprikás zsírban dinsztelt hagymával. Főszakácsuk, Csővári János, 18 kilogramm kacsa- és csirkemájból készített resztelt májat és az asztalokra sült hurka, valamint sült kolbász is került. A kosarak rejtekében lapuló finomságokat is elővették, úgyhogy a sütemény-svédasztal is roskadozott a finomságoktól – olvasható Kiskőrös város közösségi oldalán. 

-Hirdetés-

Forrás: Kiskőrös város facebook oldala
Képek: Boda Zsuzsa 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS