Mint arról korábban már tudósítottunk, a Kecel FC egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően labdarúgó pálya építésbe és korszerűsítésbe kezdhetett. A beruházás munkálatai már elkezdődtek és várhatóan a nyáron az új műfüves labdarúgópálya átadása is megtörténhet.

A Kecel FC pályázatkezelő felelőse Verba József elmondta, hogy a végéhez közelednek a tereprendezési munkálatok a keceli focipálya területén. A városi gazdálkodási csoport vezetője Radva Zoltán és munkatársai gyors, és szakszerű munkával a feladok 95%-val végeztek, így tartani tudják a március 1-jei határidőt.

-Hirdetés-

Hátra van még a négy fővezeték villanyoszlop áthelyezése, melyet az áramszolgáltató engedélyez, és szintén a munkacsoport végez el. Ennek a költségeit Haszilló Ferenc polgármester jóváhagyásával a helyi önkormányzat vállalta magára. A sportklub részéről Verba József megemlítette, hogy köszönetet mond Pintér Csabának, aki költségkövetelés nélkül lemondott a tulajdonát képező régi lőtérről, hogy annak helyén meg épülhessen az új műfüves labdarúgó pálya.

A napokban hirdetnek győztest a kivitelező céget illetően a beérkezett árajánlatok alapján, melyek “Meghívásos pályázat” útján érkeztek. Az elbírálásban a Kecel FC elnöke, Vata Zalán vezetésével a klub elnöksége dönt. Ezt követően napokon belül megtörténhet a szerződéskötés a nyertes céggel, amit követően, a tervek szerint március 15-ig megindulna a műfüves pálya építése.

A munkálatok megkezdése előtt azonban még egy ünnepség keretében megtörténik a majdani Keceli Sportkomplexum alapkőletétele, amely időpontjának kijelölése hamarosan megtörténik.

A sportközpont koncentrált fejlesztési program keretein belül valósul meg, aminek az első üteme a műfüves pálya megvalósulása lesz. Az alapkőletételére meghívót kapott Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Bánki Erik országgyűlési képviselő, a Parlament Gazdasági Bizottságának Elnöke, és Losonczy László a BKMLSZ elnöke.

Az elképzelések szerint a második ütemben a sportközpont kap egy kerítést, parkolót, világítást, valamint a meglévő öltöző épület teljes felújításon esik át.

A harmadik és egyben záró ütemben egy kiszolgáló épület, valamint környezetrendezési munkálatok – benne egy kis játszótér építés – szerepel.

A munkálatok megkezdése előtt azonban még egy ünnepség keretében megtörténik a majdani Keceli Sportkomplexum alapkőletétele, amely március 3-án (csütörtök) lesz 11 órai kezdettel. Szeretnék, ha minél többen részt vennének rajta, hiszen az elkövetkező 30-50 év labdarúgás és sportéletét jelentősen befolyásoló beruházás első lépése lesz ez az esemény.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS