A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatának keretén belül 7 korosztályban mintegy 120-an sportolnak versenyszerűen. Az együttes utánpótlás gárdái közül az U14-es és az U15-ös csapat az Országos Gyermekbajnokság Területi III./A csoportjában szerepel.

A két együttesnél Kormholcz János látja el az edzői feladatokat, aki elmondta, hogy a fiatalok mintegy 30 fős kerete látogatja rendszeresen az edzéseket, melyek a helyi sportcsarnokban vannak. Ebben a korosztályban már különböző játék figurákat és taktikai elemeket is gyakorolnak a fiatalok, melyeket beépítenek a mérkőzéseken a játékukba. Az edző megemlítette, hogy az őszi szezon után nem álltak le az edzésekkel, januártól pedig már a tavaszi szezonra kezdték el a komolyabb felkészülést.

-Hirdetés-

A fiatalok számára heti 3-6 edzés van, melyek során a szakmai munka mellett kiemelt szerepet kap a jó közösség, a megfelelő csapatszellem kialakítása. A taktikát és különböző játékelemeket, a játékrendszereket tudatosan építik fel, amely minden esetben igazodik a felnőtt csapat elképzelésihez.
A játékoskeretről megemlítette, hogy vannak a csapatban soltvadkertiek és keceliek is, valamint néhány olyan fiatal is, akik korábban a labdarúgópályát látogatták.

A téli felkészülést követően az U14-es csapat az első bajnoki találkozóját majd március végén játssza le, akikkel a felsőházi rájátszásban szerepelnek.
Az U15-ös gárda szintén a felsőházi rájátszásban szerepel, akik az első tavaszi mérkőzésüket majd március 6-án játsszák le Kalocsán. Az utóbbi csapattól nagyon jó eredményeket vár az edző és reméli, hogy a dobogó valamelyik fokára felállhatnak a szezon végén.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS