Ukrajnából, Kárpátaljáról érkezett Tabdira Dr. Simán Nikoletta, aki 2022. február 1-je óta látja el három település: Tabdi, Páhi, Kaskantyú fogászati szakrendelését.

Bemutatkozik Dr. Simán Nikoletta.

-Hirdetés-

 

Mesélsz egy kicsit magadról kérlek? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy fogorvos leszel?

Aknaszlatinán éltem, a családomat jellemzően bányászok és medikusok alkotják. Édesanyám laboráns, édesapám fogtechnikus. Gyerekkorunk óta meg voltunk tanítva arra, hogy figyeljük a fogainkat. Amint valami szokatlant, vagy elváltozást láttunk, édesapám már vitt is minket a harmadunokatestvéréhez, ahová mindig a fiatalabbik nővéremmel együtt mentem, így meg tudtunk figyelni egymáson minden folyamatot. Ez nagyon megtetszett nekem. Továbbá gyakran felmentünk édesapánkhoz a laborba és azt figyeltük, hogyan építi a fogakat. Valahogy így alakult ki, hogy végül én is fogorvos lettem, bár édesapánk azt szerette volna, ha a nővérem választja ezt a szakmát. Kevert vér vagyok, de magyarnak vallom magam. Édesanyám magyar.  

„Magyar vagyok, magyar.
Magyarnak születtem.
Magyar nótát dalolt a dajka felettem
Magyarul tanított imádkozni anyám.”  
– ( így idézte Pósa Lajos gondolatait.)

Imádkozni is magyarul tanított meg édesanyám, magyar iskolába jártam, azonban az egyetemet ukrán nyelven kellett elvégeznem. A Ternopili Állami Orvostudományi Egyetem, Fogorvos szakára felvételiztem. Az első tanévem nagyon nehéz volt, azonban a negyedik évre már a jobb tanulók között szerepeltem. Nagyon szeretem a fogászatot, képes vagyok túlórázni is. Fontosnak tartom a továbbképzéseket, most is jelentkeztem egy kurzusra. Úgy döntöttem, hogy szeretnék minden irányba fejlődni, engem például nagyon érdekel a parodontológia, így az ott tanultakat is szívesen alkalmazom.

Hogyan kerültél Magyarországra, méghozzá Bács-Kiskun megyébe?

Nővéreim már több éve itt élnek Budapesten, hozzájuk minden évben több alkalommal is ellátogattam. Az elmúlt években, szépen fokozatosan elkezdtem kialakítani egy rendelőt magamnak Ukrajnába, az otthonunknál, azonban időbe telt, mire minden szükséges eszközt be tudtam szerezni. Közben a Jurdent Service-nél dolgoztam és egy magánrendelőben, Golovej Jurij Jurovicsnál.  Éppen abban az évben szerettem volna beregisztrálni a vállalkozásomat, amikor ajánlat érkezett. Tabdira úgy kerültem, hogy az egykori aknaszlatinai lakos, Biloscsuk Izabella (végül úgy alakult, hogy ő lett a fogászati szakasszisztensem is) egy közös ismerősünknek szólt, hogy Fábián Sándor polgármester úr fogorvost keres. Ez akkor már a harmadik ajánlatom volt külföldre, melyet el is fogadtam. Azért is döntöttem úgy, hogy elvállalom, mert akkoriban válságban volt a magánéletem. Ez az ajánlat pedig magában rejtette az újrakezdés lehetőségét. Mivel honosíttatnom kellett a diplomámat, nem tudtam rögtön munkához látni Tabdin. 2021 szeptemberében kaptam meg az engedélyemet, azonban csak idén februártól dolgozom fogorvosként, előtte asszisztens voltam. Jelenleg tartós helyettesként rendelek 20 órás munkaidőben, azonban márciustól megpályázzuk a teljes munkaidős állást, hogy több ellátás legyen. Szeretek itt élni, kedvesek és segítőkészek az emberek. Jól együtt tudok működni az önkormányzatokkal is.

Mely települések tartoznak a körzetedbe?

Páhi, Tabdi és Kaskantyú. Vegyes fogászati ellátást végzek, hiszen elsősorban felnőtteket vállalok, de iskolafogászatot is csinálok.

Hogyan alakul a rendelési idő? A páciensek milyen elérhetőségeken tudják felvenni veletek a kapcsolatot?

Az alábbi rendelési időben dolgozunk:
Páhin (Kossuth u. 4.) keddenként: 12:00-18:00 óra között, továbbá minden páratlan héten pénteken: 12:00-18:00 óra között.
Tabdin (Szent István u. 3.) szerdánként: 12:00-18:00 óra között, továbbá minden páros héten pénteken: 12:00-18:00 óra között.

Időpontegyeztetés a 06 70 655 5126 telefonszámon lehetséges. Minden esetben érdemes  bejelentkezni, hiszen így mi is jobban be tudjuk osztani az időnket és a páciensnek sem kell annyit várniuk. Természetesen, ha akut beteg érkezik, akkor őt megpróbáljuk minél hamarabb ellátni. Hamarosan lesz röntgen is a tabdi rendelőben, amint megszerezzük az ezzel kapcsolatos kvalifikációnkat.
Minden páciensünket arra kérjük, hogy forduljanak hozzánk bizalommal! 

MEGOSZTÁS