Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a tavaszi szezon első mérkőzését hazai környezetben játszotta le február 19-én, amikor az együttes a Dunaújvárosi AC gárdáját fogadta. A találkozó érdekessége volt, hogy a vendégek kispadján edzőként az a Csermák Gábor ült, aki korábban a kiskőrösi csapatot is erősítette a legszebb években.

-Hirdetés-

A mérkőzésen a kiskőrösiek 28-23 (12-16) arányú vereséget szenvedtek: Petróczi-Kis – Gucsi 2, Barna 6, Polereczki 4, Laki Gergő 7, Harangozó 1, Hunyadi. Csere: Laki Gábor (k), Torgyik (k), Wágner, Bogáromi 1, Megyeri 1, Patai D. 1.
A találkozóra a hazai csapat igen tartalékosan tudott kiállni, mert többen hiányoztak betegség és egyéb okok miatt. Sajnos a csapat kénytelen volt nélkülözni Horváth András edzőt is, akinek a szülei tragikus hirtelenséggel egy héten belül elhunytak, így a találkozó egy perces néma gyászszünettel kezdődött.

Ilyen előzmények után Petróczi-Kis András töltötte be az edzői feladatokat játékosként a kiskőrösi együttesnél. Az első félidő elején szoros volt a mérkőzés, de a kiskőrösiek védekezésben elkövetett hibáit gólokkal büntette meg az ellenfél. A szünet után nagyot küzdött a kiskőrösi csapat és Petróczi-Kis András a kapuban több ziccert és négy hétméterest is hárított, azonban ez is kevés volt a sikerhez. A mérkőzésen a vendégek gyorsabban, lendületesebben kézilabdáztak és több „könnyű” gólt is szereztek lerohanásból, ami a végelszámolásnál döntőnek bizonyult.

Petróczi-Kis András (a képen balra)

Petróczi-Kis András – Kiskőrösi KSK játékosa:

-Sajnos az első félidőben több gólos előnyre tett szert az ellenfelünk és a szünet után nem tudtunk annyira felzárkózni, hogy igazán nyílttá tegyük a találkozót. Nagyon nehéz napokon van túl a csapat az edzőnket ért tragédia miatt és a mai napon érte is küzdöttünk. Tanulnunk kell a mai mérkőzésen elkövetett hibáinkból, de a csapat küzdőszellemére építhetünk majd a továbbiakban. Ez úton is gratulálok Megyeri Máténak, aki a mai napon lépett pályára első alkalommal a felnőttek között és gólt is tudott szerezni. Nagyon bízom abban, hogy a hiányzóinkkal kiegészülve a bajnokság további részében szép sikerekben lesz részünk, és jó eredményeket tudunk elérni.

Ifjúsági eredmény:
Kiskőrösi KSK-Dunaújvárosi AC 32-24 (17-10)
A kiskőrösi góllövők: Varga B. 2, Patai D. 16, Megyeri 9, Fang 3, Majoros 1, Baranyai 1.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS