A Kiskőrösi EGYMI-ben már múlt héten elkezdődtek a farsangi mulatságok. A pandémia miatt nem volt lehetőségük közösen ünnepleni, azonban az osztálytermekben: produkciókkal, tánccal, versekkel, játékkal koronázták meg a telet lezáró időszakot.

-Hirdetés-

Tegnap délelőtt a Készségfejlesztő Iskola diákjai, 9-12. osztályosok farsangoltak közösen.

A folyosónkon olyan közös játékokkal ünnepeltünk, mint: a székfoglaló, vagy a seprűtánc, de volt limbózás is. Két hozzánk járó testvér  édesanyja vállalta a fánkok kisütését,  melyhez az alapanyagokat mi hoztuk be – mesélte Péntekné Markotán Zsuzsanna, a 11.A osztályfőnöke. 

11.A, osztályfőnökük: Péntekné Markotán Zsuzsanna

Előkészületként minden osztály folyamatosan készített valamilyen farsangi dekorációt, amivel hangulatosabbá tették az osztálytermeket és a folyosót. A beöltözés náluk már minimalizálódik, hiszen más tevékenységek kerülnek fókuszba.

11.B, osztályfőnökük: Sáfárné Csengődi Mariann

Nálunk a farsang egy kicsit elszigetelten, de mégis nyitott ajtókon keresztül, a hétköznapi élet vidámságával zajlik. Annak ellenére, hogy ők már felnőttnek számítanak, elmondható, hogy nagyon várják az ilyen alkalmakat. A beöltözés, mint egy szerepvállalás jelenik meg nálunk. Fontos a gyerekek életében, hogy egy másik szerepbe bújva is megmutatkozzanak. Továbbá fontos, hogy ne csak az ünnepek, hanem a mindennapok is jó hangulatban teljenek – tette hozzá.

9. osztály, osztályfőnökük: Barnáné Lelkes Mónika

A farsangi mulatságon túl, a nap meglepetése a Diákközgyűlés volt, ahol kihirdették, hogy a 11.A lett a “JÓ ARCOK” osztály, akik a 2021/2022-es tanévben a legtöbbet vállalták az iskolai közösségben.

Péntekné Markotán Zsuzsanna így mesélt az elismerésről: 

Ezt a díjat egy emléklap formájában vehettük át, amit a többi osztály javaslatának köszönhetünk. Kedden délelőtt 10 órakor online formában lett megtartva a Diákközgyűlés, ahol az intézmény vezetője fogadta az osztályok kéréseit, javaslatait, köszönetnyilvánításait. Hagyományainkhoz híven itt kerül sor a különböző díjazásokra, amikre iskolánk tanulói osztályszinten tesznek javaslatot. Nagy örömünkre a diákétkeztetés képviselője is itt volt, aki nagyon nyitott arra, hogy az étkezéssel kapcsolatban milyen észrevételeink, javaslataink vannak. Intézményünk 11-12.osztályaiban modul alapú képzés folyik, amely keretében több gyakorlati területtel ismerkednek diákjaink. Ezek egyike a konyhai kisegítő modul, mely keretében az ételek előkészítésében, az elfogyasztásban és az azt követő  rendrakásban is aktívan részt vesznek.  Az iskola életét színesítik: környezetünk gondozásán keresztül, a virágok ápolásán át, egészen a palánták neveléséig.

12. osztály, osztályfőnökük: Vörösné Piros Ágnes

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (116 db kép)
MEGOSZTÁS