Írta: vira

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kiskőrösi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki két ismeretlen társával 2021. augusztus 7-én, egy kiskőrösi futballmeccs után a játékvezetőt és két asszisztensét bántalmazta.

-Hirdetés-

A vádirat szerint 2021. augusztus 7-én futballmeccs volt a kiskőrösi városi sportpályán. Az ügy vádlottja – egy izsáki férfi – a mérkőzés során a társaival együtt többször szidalmazta a játékvezetőt és két asszisztensét.

Kapcsolódó cikk
Vereség és felfokozott hangulat a kiskőrösi kupamérkőzésen
Vereség és felfokozott hangulat a kiskőrösi kupamérkőzésen
A Kiskőrösi LC megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapata augusztus 7-én hazai környezetben játszott a MOL Magyar Kupa országos főtáblájának...

A meccs vége után a játékvezető és asszisztensei elindultak az öltöző felé, de a futókör közelében a vádlott és két ismeretlen bűntársa körbevették őket. A férfi hangosan kiabálva a bal kezével megfogta az egyik asszisztens mezét és elkezdte tolni a sértettet. Ekkor odalépett hozzájuk a játékvezető és felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba, közben megpróbált közéjük beállni.

Ekkor a férfi nyaktájékon megütötte a bírót, mire odalépett a másik asszisztens, akit az egyik ismeretlen bűntárs hátulról combon rúgott. Ezután a vádlott többször fejen ütötte az először bántalmazott asszisztenst. Mindezek után a játékvezetői hármas bemenekült az öltözőbe.

A többször fejen ütött asszisztens a verés miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és kérte a férfi megbüntetését. A többi sértett nem sérült meg.


A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező férfit a járási ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettén kívül könnyű testi sértés vétségével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön és labdarúgó sportrendezvény látogatásától való eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Sajtóközlemény

Forrás: http://ugyeszseg.hu
Kiemelt kép: illusztráció, VIRA.HU archív fotó a mérkőzésen készült képek közül 

MEGOSZTÁS