A Soltvadkerti KUSE csapatai közül a serdülő együttes az országos korosztályos bajnokság III. osztályának G csoportjában szerepel. Az együttes kiemelkedő teljesítményt nyújt a mezőnyben és a második helyen állnak úgy, hogy mindössze a Pick Szeged csapata előzi meg őket 2 ponttal.

A fiatalok legutóbb február 25-én hazai környezetben játszottak, amikor a Tiszaföldvár SE gárdáját győzték le 49-20-ra (20-10): Hegyi – Kriszt Á. 5, Rákóczi 3, Hachbold 11, Városi 3, Engler 2, Szénási 4. Csere: Judák (k), Zsikla (k), Fülöp 5, Kriszt V. 5, Mészáros 2, Szentgyörgyi 6, Vincze 3. A mérkőzés esélyese a soltvadkerti csapat volt a 9. helyen álló vendégekkel szemben, akik mindössze egyetlen cserjátékossal jöttek el a találkozóra.

-Hirdetés-

Az első gólt a tiszaföldváriak szerezték, amit követően fokozatosan lendült játékba a soltvadkerti együttes, és a fiúk már az első félidőben eldöntötték a mérkőzés sorsát. A szünet után néhány perccel tovább nehezítette a vendégek helyzetét, hogy egy komolyabb szabálytalanság után a csapatuk egyik legjobbját, Birgés Dávidot kiállították a játékvezetők. A második félidő közepén egy kézsérülés miatt a tiszaföldvári Spielberger Martin sem tudta folytatni a játékot, így cserejátékos hiányában emberhátrányban kézilabdáztak a vendégek. A találkozó végén több gólt is szereztek a hazaiak lerohanásból és ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertek.

Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

A csapatból mindenki rendelkezik COVID oltással és védettégi igazolvánnyal, így ennek hiánya miatt senki sem hiányzik a keretből. Az együttessel heti három edzéssel készülünk a bajnoki mérkőzésekre és a sok munka meg is látszik a csapaton, mert a fiúk kiemelkednek a mezőnyből. Örömmel mondhatom el, hogy a csapatot a sérülések is elkerülték eddig, így teljes a keretünk. Nagyon készülünk a Pick Szeged elleni rangadóra, amit április 9-én játszunk hazai környezetben. Mivel mi Szegeden 3 góllal kikaptunk az ősszel és a két csapat között csak két pont különbség van a bajnoki címért folyó küzdelemben, így ennél nagyobb gólarányú győzelmet kell aratnunk az első hely megszerzéséhez. Úgy gondolom, hogy a többi ellenféltől sokkal jobbak vagyunk és az adott mérkőzéseken csak az a kérdés, hogy mennyi góllal nyerünk. A mai mérkőzésen és az elkövetkezendő hetekben is csak a szegediek elleni mérkőzésre készülünk, arra a találkozóra van minden kihegyezve technikailag, taktikailag, védekezésben és támadásvezetéseinkben is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS